Last news in Fakti

17 Април, 2021 09:21 6 276 23

Осъдиха българска оперна певица в Лондон

  • рая тодева

Причината е нападение над полицай

Неуспяла българската оперна певица - Рая Тодева, бе осъдена условно в Англия, след като наплю полицай и свали маската на друг, съобщи "Телеграф". Според информация на британското издание Whitchurch Herald 43-годишната нашенка, която от 8 години живее в Обединеното кралство, е арестувана на 7 януари, след като нападнала съпруга си в дома му в Уитчърч, Великобритания.

Сега Тодева е осъдена. Тя е призната за виновна от Магистърския съд в Телфорд на 14 април за нападение от общ характер, както и за нападение над полицаи по време на изпълнение на техните задължения, уточнява "Стандарт". Съдът изслушвал фактите по първия случай, според които съпругът на певицата, живеещ отделно от нея в Уитчърч, се обадил на полицията, че тя го нападнала в дома му. Когато полицията пристигнала на място, българката, нападнала единия полицай, смъквайки маската от лицето му. Тодева е била отведена в полицейското управление, където след това наплюва друг полицай, а слюнката ѝ попаднала върху жилетката на униформения. В съда било обяснено, че Тодева страда от алкохолизъм и била болна от хепатит С, като към момента вече била победила болестта.

В мотивите си адвокатът ѝ Пол Хаят изтъква: "Живяла е в Англия 8 години с различен адрес от съпруга си. И двамата са алкохолици. Учила е оперно пеене в България, към момента е безработна, но иска да преподава езици.

Поела е отговорност за действията си и смятам, че е редно да се обърне внимание на факта, че е признала вината си. Предлагам 18 месеца общественополезен труд, в допълнение с терапия за алкохолизъм и условна присъда".

Съдия Ема Кидсън отбеляза, че инцидентът заслужава присъда лишава от свобода, въпреки това се въздържа от това решение. "Съветвам ви да се възползвате от предложената ви помощ да вкарате живота си в релси", произнесе решението си съдията. Кидсън осъди Тодева на 3 месеца затвор, но условно. През следващите 18 месеца не трябва да нарушава обществения ред и трябва да спазва условията по присъдата.

Тодева получи и шестмесечен вечерен час между 19:00 и 7:00 ч. И ѝ беше наредено да се подложи на шестмесечна програма за рехабилитация на алкохол. Тя също така е осъдена да плати 50 лири обезщетение на всеки от служителите, както и разноски за съда.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фигаро тук,Фигаро там

    13 2 Отговор
    И аз без ноти не пея..
  • 2 Абе

    45 0 Отговор
    Оле мале, тая пияна простакеса е забравила че не е в БГ и там където е такива номера не минават!
  • 3 Където и да отиде боклукът си остава

    37 3 Отговор
    Остава бглук
  • 4 Сандо

    22 6 Отговор
    Имам приятели в Англия,коио веднъж,по време на световното,отишли да гледат мач в местното кръчме.И я подкарали как знаят и могат.На другия ден кръчмарят ги намерил и им предложил всяка вечер срещу бутилка водка да гледат мачове при него защото благодарение на примера им консумацията рязко се увеличила.
  • 5 ДА СЕ ЗНАЕ

    24 6 Отговор
    ТОВА СЕ НАРИЧА РАВНОПРАВИЕ МЕЖДУ МЪЖЕ И ЖЕНИ ! ДА МОЖЕ И ЖЕНИТЕ ГАРАНТИРАНО ДА БЪДАТ ОСЪЖДАНИ . НЕ КАТО У НАС ДА ИМАТ САМО ПРАВА И ПРИВИЛЕГИИ . ЕТО ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С ТАКИВА ЖЕНИ ! ! !
  • 6 случаен

    22 8 Отговор
    едни такива 230 000 има в Англия, мераклии за хубав живот, до 43 години нямаш кариера и занятие, кога ще ги имаш, на 53 може би

    Коментиран от #9

  • 7 Хахаха

    15 6 Отговор
    Поредната проста и нахална другарка
  • 8 Милиони

    12 0 Отговор
    граждани на други "демократични " страни също получават вечерен час. Голямо наплюване е имало явно.
  • 9 Гласоподавател

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    Остави хората да направят своя избор или иди в Русия или Китай може и Куба, Венецуела

    Коментиран от #10

  • 10 случаен

    15 6 Отговор

    До коментар #9 от "Гласоподавател":

    аз мога да отида където си искам приятелю, въпросът е че тези парчета в Англия, 95% от тях са неудачници, това ми беше мисълта, ако не си ме разбрал първия път, да ти го обясня
  • 11 Андрей Слабако

    5 5 Отговор
    Докато е такова отношението към българските артисти и режисьори, няма да има демокрация в Европа. Разбирам я напълно. А не Джамболета да не ще да се снима във филма Андрео и Джамболета, да се обади в полицията да те наклепа и да се отнесат така към тебе като към Рая Тодева, която познавам лично и е от мъченическия Батак.
  • 12 Фоторепортер

    6 0 Отговор
    Видях й снимката. Въз грозничка е тази "нашенка".

    Коментиран от #18

  • 13 Уич чърч хералд

    7 0 Отговор
    Би могло да се предположи, че е изкарала някоя ария в банята и на комшиите и са им са се напукали плочките или са им са се изкъртили мивките, а то - алкохолизъм.
  • 14 ХХХ

    4 2 Отговор
    В Англия демокрацията е застрашена. Мойче зеле да напише статия.
  • 15 6, думата

    5 0 Отговор
    парчета говори, че и вие не сте много напред в развитието. Имам предвид лингвистичното.
  • 16 Павел Пенев

    7 2 Отговор
    В Англия закона забранява да се пипат полицаите, за това правилно го е наплюла и не е нарушила закона.
  • 17 те всички

    10 10 Отговор
    българи в чужбина са такива не успяли пропаднали хорица и като дойдат тук и се правят все едно са аристократи много жалки

    Коментиран от #19

  • 18 Лизунгер

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Фоторепортер":

    В Англия не и личи, там се смесва добре с местните грозотии.
  • 19 Не разбрах

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "те всички":

    Ти колко българи в чужбина познаваш?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 😁😁😁😁

    2 0 Отговор
    ...страда от алкохолизъм...😁...страда пък пие...😁...хубаво и е а не и е хубаво...😁...
  • 22 факт

    0 1 Отговор
    евала заплюй ги тия джендарье!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.