Last news in Fakti

29 Май, 2013 19:59 3 812 2

Очакват Братя Галеви в съда

  • братя галеви-
  • съда

Съдия Таня Костадинова даде ход на делото за конфискация на незаконно придобитото имущество на Братя Галеви и техните съпруги, съобщи Дарик радио. Адвокатите поискаха Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество да посочи точно кое имущество иска да бъде конфискувано, при положение че има влязла в сила присъда, в която е записано, че се отнема една трета от имуществото на Пламен Галев и една четвърт от това на Ангел Христов.

Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лева, като от всяко от двете лица се претендира приблизително половината от посочената сума.

Нови доказателствени искания внесоха Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество по делото за конфискация на незаконно придобитото имущество на "Братя Галеви" и техните съпруги. Те поискаха разпит на седем свидетели, от които четирима са жители на Кипър, двама на Сейшелските острови и последният е директорът на фирма "Макси Лимитит Макс Дойл". Искането е свързано с установяване на връзката на Пламен Галев и Ангел Христов с фирмите "Макс Лимитит" и "Пи ей джи норд адамс лимитит". Разпитите ще се извършат в съответните страни, чрез искане от Министерство на правосъдието до съответните държави.

Комисията поиска от съда и Братя Галеви да присъстват на следващото заседание, за да им бъдат зададени въпроси.

Представителите на комисията оспорваха съдържанието и датите на четири договора за заем, сключени от една страна Пламен Галев и Ангел Христов и от друга - Николайчо Гигов. Договорите са от 1999 и 2000 година.

"Това е опит да се покрият някои от недостатъците на мотивираното искане. Също така не е и ясно кое от имуществото е предмет на това дело, предвид осъдителната присъда по друго дело, където трябва да се изземе част от това имущество", заяви единият от осемте адвокати на Братя Галеви Анани Константинов.

Следващото заседание ще бъде на 12 септември от 10 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борислав Драмкин

    0 0 Отговор
    тамън ще ги дочакат :D
  • 2 Симеон Тасев

    0 0 Отговор