Last news in Fakti

20 Май, 2022 17:53 4 464 15

Участник в контрабандния канал в Сливен проговори как е действала схемата

  • участник-
  • контрабанден канал-
  • сливен

На различни адреси са открити злато в чували и пачки в кашони за общо 2 милиона лева

Участник в контрабандния канал в Сливен проговори как е действала схемата - 1
Снимка: bTV

24 часа след спецакцията в Сливен и рекордната контрабанда за 2 милиона лева - участник в схемата говори пред bTV.

Една от жените, пренасяла цигари в Англия твърди, че групата е продавала само стока с бандерол, а задържаните златни кюлчета са от спестявания.

Една година е нужна на антимафиотите да ударят организирания канал между България и Англия. Мулетата пренасяли цигари през ден, а парите връщали в България. Вземали и социални помощи от Острова, където се водели безработни.

Спецоперацията започва вчера в кооперация в центъра на Сливен и продължава през целия ден. На един от етажите живеят соченият за лидер на групата и негови близки. Открити са и голямо количество златни накити.
Щилияна Данаилова е част от семейството и от бизнеса с цигари. „20 стека цигари си купувам, качвам се на самолета, летя си в Англия, лична употреба десет стека, дали не мога да ги продам -мога. Дали не съм ги продавала - продавала съм ги, но не в количество контрабанда, както го казват, пране на пари“, казва Щиляна.

На различни адреси са открити злато в чували и пачки в кашони за общо 2 милиона лева. Според прокуратурата организатор е 54-годишен мъж с прякор Салим, съден за данъчни измами.

„Видели ли сте някой циганин да излезе на сватба без злато? Такъв има ли? Спестявал си е човека. Не може да ги смятат с колите, колите му са на изплащане“, казва Щиляна.

Организаторът на схемата и мъжете на две от шестте му дъщери са задържани за 72 часа. Обвинени са за контрабанда и пране на пари, а прокуратурата ще иска за тях постоянна мярка задържане под стража.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    27 1 Отговор
    А държавата помощи им дава. И МВР и магистрати са купили, но някой от тез са го прецакали
  • 2 свидетел

    12 0 Отговор
    гледали ли сте "Булевардът на РОМА" с Лино Вентура , май беше !?
  • 3 Тотьо

    38 1 Отговор
    А стига бе,златни кюлчета от спестяване? Тея много пестеливи бе и те като цар Тиква.
  • 4 Няма по - ГОЛЯМА

    17 1 Отговор
    ОПГ от тези в правителството, в народното събрание, в министерствата , кметовете в общините и фирмите изпълнители на обществените им поръчки. Тях кой ще ги арестува и образува досъдебно производство. Какви цигари, какви пет лева,
  • 5 Бай Брадър

    14 2 Отговор
    Питайте баце ...
  • 6 Дядо ви Курти от село Пиперково

    19 3 Отговор
    С две думи
    ЦИГАНСКА РАБОТА..
  • 7 Димо

    14 3 Отговор
    Поредните мулета на толупЪ от Банкя.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 11 Отговор
    Това са големи фамилии!При тях е като при държавата.Всички вкарват пари от данъци в държавата,но само .......ги ползват.напълно нормално е един нормален човек със средни доходи и не на държавен пост да направи кило Злато,ако е пестелив и това е целта му.те не отделят пари за образование на децата си,като нас.това,което виждам е творческа немощ на милицията на как се казва-рашков.Вместо да атакува банкянския и другите му акрани той се занимава с нормални хора.Някой може ли да ми сметне,ако вместо в образование на Децата ми в алианси и всякакви други се инвестира в Злато,колко щеше а е????

    Коментиран от #12, #15

  • 9 Шукрито

    4 0 Отговор
    Имам седем нучки и един писмо който Пенка.
  • 10 Юююююююю

    0 1 Отговор
    Тези милиони да не са по два лева от книжните ЧАК ПЪК В ЧУВАЛИ😂😂
  • 11 МаАни Бе :D

    4 1 Отговор
    32 години се изнесе България и сега ще ни обясняват за схеми :D
    МВР са Врагове бе хора
  • 12 Ветеран от Протеста

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Кво ги дрънкаш ?? Тва са джебчийки - крадат!!От малки ги учат да Крадат ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 БПФ

    9 0 Отговор
    Крано време е НАП и ДАНС да се задействат, да започнат масови проверки по гетата и масови конфискации на незаконните богатства на крадливите хъхpеци. За нула време държавната хазна ще се напълни. Това гaдно племе не плаща данъци, осигуровки, но краде като бясно !!!
  • 15 Ма ти не си у ред

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Бе, хахахах