Last news in Fakti

22 Юли, 2022 07:10 2 008 5

Полицията в Бургас залови 7 нелегални мигранти след преследване

  • заловени-
  • мигранти-
  • бургас

Автомобилът с мигрантите ускорил, преминавайки покрай полицейски патрул, в района на Средец. Това усъмнило униформените и тръгнали след него, подавайки звуков и светлинен сигнал, за да спре

Полицията в Бургас залови 7 нелегални мигранти след преследване - 1
Снимка: БНТ

Бургаската полиция залови седем нелегални мигранти след преследване късно снощи. Бежанците са били открити в лек автомобил.

По информация на БНТ до залавянето се стигнало, след като автомобилът с мигрантите ускорил, преминавайки покрай полицейски патрул, в района на Средец. Това усъмнило униформените и тръгнали след него, подавайки звуков и светлинен сигнал, за да спре.

Вместо да се подчини обаче, автомобилът ускорил още повече и развил скорост около 200 км/ч, което застрашило другите участници в движението.

Органите на реда успели да спрат автомобила на надлеза "Владимир Павлов", малко преди да навлезе в центъра на Бургас. Там били открити седемте мъже, самоопределящи се за афганистанци.

Задържан е и шофьорът – грузински гражданин. Използваната от него кола е с български номера, взета под наем. Спрян е и още един автомобил, също управляван от грузински граждани, който е арестуван. Втората кола е била празна, но разследващите се съмняват, че и в нея са били превозвани мигранти, които са били свалени по-рано.

На този етап от МВР не дават официална информация. Мигрантите и двамата шофьори са отведени за разпит.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Веднага

    20 0 Отговор
    да ги настаним в хотел, като укрите !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ковидарче

    14 0 Отговор
    Маски надянаха ли им?
  • 4 Все питам,

    3 0 Отговор
    и все никой не отговаря: ЛЕГАЛНИ "мигранти" има ли бре?!?
  • 5 Янко Бръснаря

    3 0 Отговор
    Прегледаха ли ги против въшки и пърхот ?