21 Юни, 2013 17:58 1 594 1

Незаконно използване на минерална вода

  • незаеконно-
  • използване-
  • минерална вода

На 20 юни  под ръководството на районна прокуратура Казанлък  на  територията на община Павел Баня  е проведена специализирана полицейска операция с участието на служители от  РУП – Казанлък, сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора , служители на  Басейнова дирекция – Пловдив, Областна дирекция по безопасност на храните , ВиК Казанлък  и EVN – Казанлък.

В хода на проверката  е извършен оглед на незаконен сондаж  за добив на минерална вода , намиращ се в Павел Баня, който захранва басейн на минерален плаж в града, при който е установено, че в комплекс „Плажа” незаконно се използва минерална вода за стопански цели. По случая е заведено досъдебно производство.

На същия ден  в „ПРО” ЕАД  гр. Павел Баня също е извършена проверка в хода, на която  е направен   оглед на водомер, отчитащ изразходваното количество вода в бар „Оазис”, отдаден под наем на частно лице. Същият е иззет за техническа експертиза с цел установяване на  интервенция върху него. Установено е също, че  от складово помещение на държавното дружество има незаконно присъединяване  към електропреносната мрежа и незаконно подаване на електрически  ток от  него към новостроящ се  в близост частен хотел. От „ПРО” ЕАД са иззети фактури, договори, касови ордери, протоколи и др.  документи, съдържащи неверни обстоятелства. По случая е образувано досъдебно производство.   Служители на  ОД  „Безопасност на храните” са установили нарушение в ресторанта на „ПРО” ЕАД по отношение на произхода, доставката, съхранението и годността  на продуктите. Същите са възбранени с акт.
Работата по случая продължава.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мария спасова

    0 0 Отговор
    Някой пак не си е платил някъде.