Last news in Fakti

14 Юли, 2020 12:37 8 861 21

Тарикат захрани банята си с минерална вода от обществен тръбопровод

  • минерална вода-
  • баня

Хитрецът бил глобен с 2 000лв

Тарикат захрани банята си с минерална вода от обществен тръбопровод - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от разложкото село Баня реши да се възползва от богатствата на природата и прекара минерална вода до дома си по незаконен начин. Той проектирал банята си така, че чрез тръбопровод до обществена чешма, в нея да тече минерална вода, съобщи struma.com.

Чешмата в селото пък се захранвала от сондаж, представляващ находище, което е изключителна държавна собственост. Така, вместо да харчи стотици левове, за да ходи по курорти, той превърнал дома си в такъв, ползвайки напълно безплатно лечебната вода, която в селото е в изобилие. 

"Добронамерен" съсед обаче разбрал за незаконната инсталация и сигнализирал отговорната институция за кражбата на водата. От Басейнова дирекция "Западнобеломирски регион" веднага направили проверка на място в присъствието на полиция и установили, че действително на първия етаж от къщата се ползвала вода от обществената чешма, без за това да има издадено разрешително.

За да потвърдят съмненията си, инспектиращите наредили и прокопаване с багер, което установило наличие на тръба с диаметър 3/4 цола, която след като била издърпана, се констатирало, че единият от крайщата ѝ излиза от основата на къщата и от нея тече топла вода.

На собственика на къщата бил съставен акт за установеното административно нарушение и заради незаконното водовземане, хитрецът бил глобен с 2 000лв. 

Завчера мина и делото в Районен съд Разлог, където сръчният водопроводчик опита да оспори акта, но съдията бе категоричен и потвърди наложената санкция. 

Разложкото село Баня е едно от най-богатите на минерални извори села в Югозападна България. В момента в община Разлог годишно влизат над 200 хиляди лева от концесионери на минерална вода.

Много обществени сгради в село Баня се отопляват с нея, което пък води до значителни икономии в бюджета на общината. За подобна кражба законът предвижда от 2 000 до 10 000лв. глоба. 


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пейо

    33 23 Отговор
    На такива тарикати им се казва крадци
  • 2 Любопитен

    41 2 Отговор
    Само не разбрах това жената на съсседа ли е или на водопроводчика?
  • 3 Kel Hasan

    50 2 Отговор
    Селото богато на минерална вода ! Този човек нали е от селото ама българете са това: Завистливо племе ! Не случайно минералната вода в България е по скъпа от Египет Гърция Турция и Либия!
  • 4 Те си захраниха заводите

    62 4 Отговор
    , ти за една баня! Нека всички да имат достъп до тези блага, не Доган И Пеевски само!
  • 5 Лост

    26 1 Отговор
    В нашто село навремето биха сонда, вкараха минералната вода в тръбопровода и цялото село е минерална вода. Даже и доматите и краставиците поливаха с такава вода.
  • 6 Кюстендилският

    17 3 Отговор
    В Кюстендил във всяка къща е така ! Даже и към ВиК мрежата се включваме !!!
  • 7 Глупост

    43 2 Отговор
    Как може да глобиш някой, че ползва минерална вода. Тя така или иначе си извира и не се харчат средства за пречистване. Да глобят и римляните по смъртно.
  • 8 Един шофьор

    33 0 Отговор
    За обществените сгради може а за частите не да авъ и тарикатите.
  • 9 Чочо

    28 1 Отговор
    Ако членуваше в ГЕРБ още щеше да си има минерална вода и нямаше да се сдобие с акт за 2000лв. 🤑
  • 10 Айде да се фокусираме

    21 0 Отговор
    върху важните неща. Станхме роби в собствената си държава, я се вземете в ръце и пишете за важни неща
  • 11 Голям келепир, няма що!

    9 0 Отговор
    200 000 лв това не са много пари. Ако беше месечно, добре. Ама за година, това е нищо.
  • 12 Евала

    11 0 Отговор
    Те и братя галеви в ресилово имат минерална вода!!! Но шефа на дупнишката полиция ги пази той затова е на хранилката при тях!! ия ги пази и нямат проблем!!!!!!! Евала на корупцията в мвр дупница
    "
  • 13 Нека се отблагодари подобаващо

    9 0 Отговор
    На завистливия комшия ....
  • 14 КЕРПЕДЕНА

    7 0 Отговор
    ТО УБАВ КОМШИЯ ИМАШ С МАСУР ДА ГО ЦЕЛУВАШ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пако

    11 0 Отговор
    ВОДАТА уважаеми читатели е НАЦИОНАЛНО ПРИРОДНО БОГАТСТВО , човека сам за свои пари си е направил инсталацията. Защо му слагат глоба все едно е откраднал нещо на НЯКОГО, дето отговаря за водата и събира парата. Човека е оьказал да плаща рекет и го глобили- браво! В Япония улиците се отопляват с термална мин.вода
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не разбрах какво е откраднал

    4 6 Отговор
    Нещо което някои е решил че е негово демек държава и община а друг е отишъл и го е предал.....както казвам малко ви колиxa турците и хора не станахте
  • 19 И аз така

    7 0 Отговор
    щях да направя.Да не е на баща им,тя е от Господ и е на всички,а не да се продава от измамници.Въобще всяка вода е на всеки и е безплатна.
  • 20 Мадам Злътъ

    0 0 Отговор
    Ох баня,ох кеф,това аз отдавна го желая,но имаме само,,обратна,,вода. !
  • 21 vasik atanasova

    4 0 Отговор
    ей това е българина завистлив и злобен
    вместо да му ходи на гости той го предал
    еми нищо не ме учудва и това е комшията му
    ДОБРОНАМЕРН РАЗБИРА СЕ