Last news in Fakti

31 Юли, 2013 15:38 1 831 0

Отново пладнешки обир в Кан

  • кан-
  • обир-
  • бижута-
  • часовници

В Кан е ограбен елитен магазин за часовници, разположен на крайбрежния булевард „Кроазет“ в близост до Фестивалния дворец, в който се провежда прочутият кинофорум, съобщи в. Nice-Matin.

Дръзкото престъпление е извършено днес около 10.30 часа местно време. В магазина нахлули двама мъже, въоръжени с пистолети. Единият от тях бил с шапка на главата и шал на лицето. След като прибрали скъпите часовници от витрината на салона, те изчезнали на мотоциклет. Полицията пристигнала на място няколко минути по-късно, но не успяла да залови бандитите по горещите следи.

През февруари същият бутик пак беше ограбен, като крадците проникнали в него през задния двор по време на обедната почивка и отнесли около 150 маркови часовника на обща стойност 1,3 млн. долара.

Въпросният магазин се намира недалеч от хотел „Карлтън“, където на 28 юли бе извършен обир, вече прочул се като „престъплението на века“. Въоръжен с пистолет проникна в хотела и отмъкна диамантени бижута от изложбата на ювелирната къща на известния Лев Леваев за близо 136 млн. долара. 

Полицията още не е влязла в дирите на дръзкия крадец, а управата на хотела обвини организаторите на експозицията за небрежното им отношение към мерките за сигурност. Скъпоценностите били пазени само от трима невъоръжени частни охранители.

По време на последното издание на филмовия фестивал пък от хотелска стая изчезнаха накити на фирма „Шопар“, давани под наем на звездите за дефилето им по червения килим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА