28 Юни, 2014 18:03 9 060 6

Задържаха Чикагото заради напрежението около банките /Обновена към 18,46 ч/

  • задържаха-
  • русенец-
  • напрежението-
  • банките-
  • данс

45-годишен мъж  е задържан в Русе за нагнетяване на напрежението около банките. Това потвърдиха за Факти.бг от ДАНС.

Задържането е заради поставена информация във фейсбук и youtube.

Ето и съобщението на ДАНС:

"На 28.06.2014 г. в Русе служители на Държавна агенция "Национална сигурност”, съвместно с органи на МВР, проведоха специализирана операция, при която бе задържано едно лице – български гражданин на 45 години.

Чрез профила си във Фейсбук и чрез клип, качен в YouTube, лицето е публикувало информация, съдържаща злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд.

В ДАНС продължава проверката на опитите за дестабилизиране на банковата система и снемането на обяснения на граждани във връзка с получени съобщения – SMS или имейл, съдържащи невярна негативна информация за състоянието на български банки."

Венцислав Ангелов - Чикагото е задържаният съобщи русенския сайт  "Топ новини".

Това бе потвърдено първо от неговия първороден син Йордан Бонев, който е от обкръжението на Бисер Миланов - Петното. Той пристигна пред сградата на Областната дирекция на МВР в Русе малко, след като в нея около 16:38 ч. под охрана и с качулка на главата бе въведен Чикагото. Маскираният задържан поздрави с ръка присъстващите медии, но не каза нищо и почти набегом бе вкаран в сградата.

Бонев заяви, че маскираните полицаи са нахлули в дома им и са задържали Ангелов около 16 ч. Той предположи, че това е във връзка с негови публикации в социалната мрежа фейсбук и в частност групата на "Народно движение "БАСТА", касаещи банковата истерия у нас. Това бе версията и на съратникът на Чикагото от планираната за създаване Народна патриотичка партия "Промяна" Мирослав Станчев, който също се появи пред "бялата" сграда на Кръговото кръстовище. Там бе и жената, с която Венцислав Ангелов живее на семейни начала.

Чикагото е популярен като бивш полицай, признал участие във "Възродителния процес". В първите години на демокрацията започва частен бизнес, като бе собственик на първия в Русе стриптийз клуб "Чикаго". Към момента срещу него има повдигнати две обвинения, едното от които е за наркотрафик.

По-рано от ДАНС съобщиха, че във връзка с проверка на опитите за дестабилизиране на банковата система, която Държавна агенция „Национална сигурност” извършва, в агенцията е открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки.
Сигнали ще бъдат приемани на тел. 866 22 11 и на тел. 814 70 95, както и на имейл адрес [email protected].
На извънредно заседание в ДАНС днес бяха министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС Писанчев.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    2 2 Отговор
    ха-ха до тук ли беше свободата на словот гарантирана ни от конституцията бе

    Коментиран от #2

  • 2 мечока

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "koko":

    Какво го жалиш туй л.но бйе !
  • 3 mitko prostashki

    2 1 Отговор
    Ами коко когато касае НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ДА!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Това се получава заради криво разбраната ни демокрация(като твоето ха-ха бе човек).
    Само да ти обясня, че не може да се е.аваш с народа и това да ти се размине бе човек.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Симеон Тасев

    0 3 Отговор
    абе каква национална сигурност тука става дума за лични интереси който съсипват и безтуй съсипаната ни страна какво да говорим ще им дойде времето на всички тея мръсни политици да си платат ще горат в ада за дето си продадоха родината
  • 5 koko

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "mitko prostashki":

    какво е това криво разбрана демокрация приятелю. такова нещо няма ,просто това нещо демокрацията в същноста си е голяма боза и изключително гнила идея това мое ха-ха е една насмешка над нас овчия електорат, защото толкова години се хващаме на един и същи бастун
  • 6 koko

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "mitko prostashki":

    Срещу демокрацията трябва да се подхожда със сила... Някои го наричат диктатура. Това е единствения начин по който може да бъде възстановен редът в хаоса причинен от демокрацията. Диктаторът трябва да бъде избиран мъдро. Той трябва да бъде пазител на хората си. Неговата най-висша цел трябва да бъде възстановяване на законите, съобразно основните съвършени природни закони. Не трябва да се избира по неговите слова! Трябва да се избира този, който е пожертвал всичко в лицето на тиранията и го е преживял, той ще бъде упорит. Това е единственото надеждно доказателство за неговите ценности и стремежи