Last news in Fakti

24 Септември, 2014 14:40 2 433 0

Руският "Балет на лед" пристига за цяло турне у нас

  • балет на лед-
  • ballet on ice-
  • ндк-
  • замразяването-
  • велико търново-
  • варна

Олимпийските шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов обучават виртуозите от Санкт Петербург

Новината покрай замразяването на Зала 1 на НДК в София и на ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново развълнува изключително силно българската аудитория. Поради огромния интерес от мениджмънта на Руския национален балет на лед BALLET ON ICE са решили да гостуват и във Варна, както и за всеки един от трите града София, Велико Търново и Варна да обявят по още едно представление. Освен „Лешникотрошачката“ прочутият "Балет на лед" ще изиграе на родна сцена и „Пепеляшка“ по Джоакино Росини. Така Руският национален балет ще бъде в България една седмица за цели 6 спектакъла – като във всеки един от трите града ще бъдат изиграни по два спектакъла -  „Лешникотрошачката“ и „Пепеляшка“.

За първи път в историята на Варна на сцената на зала 1 във Фестивален комплекс ще бъде изградена ледена пързалка. Със специалната подкрепа на Община Варна на 23 и 24 ноември на варненска сцена гостува Руският национален балет – ST. PETERSBURG BALLET ON ICE. Програмата е изключително интересна, тъй като никога досега не е виждан в България балет на лед. Балетистите са актьори и едновременно с това фигуристи, облечени в автентични костюми, те ще представят най-доброто от руската школа по фигурно пързаляне и от балетното и театрално изкуство.

В ST. PETERSBURG BALLET ON ICE са участвали и в момента обучават новите артисти европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, също и 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като „Господарите на спорта в Русия“, заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Leo Korkhin.

Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Те ще пристигнат с два тира с продукция и един тир с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема четири часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спректаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия.

Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум!

Сега BALLET ON ICE ще пристигне с два ТИР-а с продукция и един ТИР с оборудването за пързалката. Само смяната на декорите за всяко едно от произведенията отнема четири часа. Замразяването на сцената ще продължи 38 часа. Костюмите и кънките на артистите се поддържат при специални условия, тъй като са изработени специално за всяка една сцена от спректаклите и са от много скъпи платове и детайли, ушити от шивачите на Националната руска танцова академия.

Балетът „Пепеляшка“ е измислен по познатата на всички ни народна приказка и е много привлекателен спектакъл за малки и големи. Ще бъде изигран в оригинал, но този път на лед!

ST. PETERSBURG BALLET ON ICE пристига у нас за цяло турне:

Варна – Фестивален комплекс, 23.11 „Лешникотрошачката“, 24.11 „Пепеляшка“, 19:00ч.
Велико Търново – ДКС „Васил Левски“, 26.11 „Лешникотрошачката“, 27.11 „Пепеляшка“, 19:00ч.
София – Зала 1 на НДК, 29.11 „Пепеляшка“, 14:00ч; 29.11 „Лешникотрошачката“, 20:00ч.

От петък влизат в продажба билетите. Първите 200 билета за „Пепеляшка“ и първите 200 за „Лешникотрошачката“ са на промоционални цени, с 10 лева по-ниски от редовните. Промо цените са от 30 до 70 лева и ВИП 90.

Можете да ги закупите на Билетен център НДК, на Туристически информационен център Велико Търново, на касата на Фестивален комплекс Варна, в магазини Пикадили, Офис 1, Германос, на бензиностанции ОМВ и онлайн в системата на Eventim.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА