Last news in Fakti

18 Март, 2015 14:05 1 179 1

Учебният процес в Класическата гимназия се нормализира

  • нгдек-
  • класическата гимназия-
  • сградата-
  • модерно предградие-
  • учебният процес-
  • се нормализира-
  • вежди рашидов-
  • тодор танев

Днес 420 ученици вече са в клас в обновената с европейски средства сграда в кв. Модерно предградия

Министърът на културата Вежди Рашидов получи писмо от министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев, в което се казва, че сградата на НГДЕК на ул. „Баба” има готовност за провеждане на учебни занятия.

Преместването на учениците по това време на учебната година е възможно с оглед на тяхното спокойствие и вече създадената организация на учебния ден. Организацията на учебно-възпитателния процес е в правомощията на директора на училището. Той организира, контролира и отговаря за цялостната дейност в училище, спазва и прилага държавните образователни изисквания и осигурява безопасни условия на възпитание, обучение и труд, казва се в писмото.

Във връзка с това Министерството на образованието и науката не възразява при добра организация на седмичното разписание, в два дни през седмицата, учениците от 11-и и 12-и клас да провеждат профилирано обучение, извънкласни дейности и репетиции в сградата на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”.

Междувременно учебният процес в обновената с европейски средства сграда на Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ" на ул. „Баба”№ 16 в "Модерно предградие" вече се нормализира и вчера 407 ученици бяха в гимназията си, където се проведоха нормални учебни занятия. Днес броят на учениците в НГДЕК на ул. „Баба” е 420, съобщиха от Министерството на културата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оправетесе

    0 0 Отговор
    SMOKE WEED