3 Април, 2015 03:31 3 109 0

Отменят срещата на прочутото ни сопрано Соня Йончева с Фандъкова

  • прочутото-
  • сопрано-
  • соня йончева-
  • фандъкова

Прочутото ни сопрано Соня Йончева ще се срещне в 11.00 часа в сградата на Столична община с кмета на София Йорданка Фандъкова. В петък сутринта стана ясно, че се отменя срещата с оперната певица Соня Йончева в Столична община.

Соня Йончева ще пее на родна сцена – в зала „България“ със Софийската филхармония. В концерта на 5-и април от 19 часа под диригентството на маестро Доминго Хиндоян ще звучат оперни шедьоври на Масне и Пучини. Някои от ариите й са част от дебютния й албум "Paris, Mon Amour", издаден от Sony Classical. Софийската филхармония ще открие концерта с увертюрата La forza del destino от Верди, а след паузата - с произведение от Дебюси.

Прочутото ни сопрано  отново се върна за концерт в България. Доведе и съпруга си, венецуелския диригент Доминго Хиндоян, и 6-месечния им син Матео.

Именитата българка преди по-малко от 10 години тръгна от Пловдив, а днес вече е покорила най-елитните сцени - "Метрополитън" в Ню Йорк. 33-годишната Соня Йончева се прочу в цял свят най-вече след дебюта си в “Бохеми” в “Метрополитън”, за който писаха “Вог” и “Ню Йорк таймс”. Преди 5 години тя спечели конкурса на Пласидо Доминго “Опералия” и оттогава е негова любимка. Неведнъж е пяла с него и е близка със съпругата му. В момента Соня играе Елвира в “Дон Жуан” в Монако, а през април и май влиза в ролята на Виолета в “Травиата” в Кралската опера в Лондон.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА