Last news in Fakti

13 Април, 2016 01:31 845 1

Свежо кино във Варна

  • кино-
  • варна-
  • късометражни филми-
  • future shorts

Пролетната селекция на най-голямата мрежа за късометражни филми Future Shorts 2016 ще представи във Варна седем международни филма

Пролетната селекция на най-голямата мрежа за късометражни филми Future Shorts 2016 ще представи във Варна седем международни филма,  отличени и включени в програмите на кинофестивалите през последната година. Програмата ще представи  един документален, два игрални, две анимации, едно музикално видео, един експериментален филм от различни страни по света.  

Стоп моушън анимацията на Нина Гантц – „Едмонд“ е носител на награда БАФТА 2016 и е участвал в кинофестивалите програми в Ротердам,  Клермон Феранд и с три награди от конкурса за млади кинематографи „Кембридж“. Филмът представя дълбочинните пътешествия на себепознанието.  

Поетичният черно-бял „Дупката в сърцето ми“  засяга темата за интимността, самотата, съзравянето и общуването ни с другите, филмът е бил включен в официалната селекция на Берлинаре 2016 г.

Филмът на колумбийския режисьор  Симон Меса Сото е с награда „Златна палма“ от Кан 2014 и още четири международни награди за късометражен филм.

Програма „Пролет“ 2016 г. на Future Shorts ще ни заведе в колумбийското гето, както и в най-скъпите хотели на Париж, за да ни направи част от света , такъв какъвто е днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАПВ

    0 0 Отговор
    Като гледам снимката и си мисля, че малцинствата май пак са доминиращи покрай €врог€й$к@та култура...