Last news in Fakti

3 Май, 2016 04:00 2 485 0

"Пръстенът на нибелунга" отново в Софийската опера

  • пръстенът на нибелунга-
  • опера-
  • рихард вагнер-
  • софийска опера и балет

Прочутата тетралогия на немския композитор Рихард Вагнер ще бъде поставена през май

"Пръстенът на нибелунга" отново в Софийската опера - 1
Снимки: Софийската опера и балет

Магическата тетралогия на Рихард Вагнер „Пръстенът на нибелунга” отново ще зарадва българската публика.

След огромния успех на представленията, поставени на сцената на Софийската опера и балет и почитателите на оперното изкуство ще могат да гледат „Рейнско злато”, „Валкюра”, „Зигфрид” и „Залезът на боговете” отново на 21, 22, 25 и 27 май 2016 г.

"Пръстенът на нибелунга" отново в Софийската опера

За пореден път ценителите на оперното изкуство ще могат да се насладят на уникалната игра на солистите от Софийската опера и да чуят вълшебната благозвучност на вагнерови туби, валдхорни, тромбони, контрабаси и тимпани, които са били специално закупени за представлението. Тези инструменти придават специфичната атмосфера и звукова образност на Вагнеровия гений.

"Пръстенът на нибелунга" отново в Софийската опера


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА