Last news in Fakti

21 Май, 2016 18:27 1 791 1

Показват пистолета, с който се е простреляла Лора

  • къща-
  • музей-
  • яворов-
  • нощ

Ремонтираната къща на Яворов в София ще бъде отворена днес за посетители

Показват пистолета, с който се е простреляла Лора - 1

За първи път след три десетилетия днес в къща-музей "Пейо Яворов" ще бъде показан пистолетът, с който се е простреляла Лора в мига, когато се е усъмнила в Яворовата любов.

Ремонтираната къща на Яврово в София ще бъде отворена днес за посетители.

Ще бъде показана и оригиналната бележка на поета, преди и той да посегне към пистолета. "Моята мила Лора се застреля сама. Ида и аз подир нея", е написал Яворов.

От 19.30 ч. официално ще бъде открита обновената фасада и дворното пространство на музея с участието на струнен квартет на студенти от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

В двора ще бъде показана изложбата "Път, на който не съзирам края", а актьорът Янко Лозанов ще рецитира стихове на Пейо Яворов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанасов

    0 0 Отговор
    Ремонтираната къща
    на Яврово!!! Аз ли се бъркам или има неграмотни?!?