16 Април, 2018 00:00 1 663 0

Обичан комик в битка с болестта (ВИДЕО)

  • били конъли-
  • паркинсон

Шотландецът Били Конъли разказа за живота си със синдрома на Паркинсон

Вестник "Дейли експрес" предложи поглед към живота на обичания шотландски комик, музикант и актьор Били Конъли, диагностициран със заболяването през 2012 г.

75-годишният Били Конъли има зад гърба си над 50-годишна успешна кариера - от фолк изпълнител до един от най-големите стенд ъп комици с роли в много хитови филми.

Шотландският комик е диагностициран с болестта на Паркинсон през 2012 г. Година по-късно Конъли за първи път говори открито за заболяването си.

Били Конъли споделя, че не позволява на здравословното си състояние да забави ритъма му на живот. Комикът казва, че по време на изпълненията си не обръща внимание на болестта или си прави шеги на собствен гръб с нея.

Миналата година Били Конъли беше удостоен с рицарско звание за принос към развлекателната индустрия и благотворителността.

В интервю за Рейдио Таймс комикът с присъщата си шеговитост разказва за "подвизите си" в

Бъкингамския дворец и момента, в който е трябвало да коленичи пред принц Уилям.
"Беше доста изнервящо преживяване. Не исках да го прецакам. Мислех си: "За Бога, гледай да не се спънеш. Тъй като страдам от болест на Паркинсон, съм доста тромав в колениченето - не ми се получава добре. С отстъпването назад обаче се справих изискано. Чудех се какво ще си помисли принц Уилям за мен, особено след като от нерви отговарях на въпросите му по-възможно най-глупавия начин", споделя Били Конъли.

Комикът казва още, че е бил леко смутен, когато е научил, че ще се окичи с титлата "сър", но все пак дълбоко в себе си е останал доволен, че ще я получи.

"По-добре щеше да е, ако се наричах Ланселот или нещо такова - сър Ланселот звучи убедително, за разлика от сър Били", споделя Конъли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА