След дълга борба с рака е починала световно известната българска цигуларка Катя Попов. Това съобщи във Facebook Ирена Гъделева от БНР. Семейството на цигуларката е съобщило скръбната вест.
Катя Попов е първата жена концертмайстор на Hollywood Bowl Orchestra. На 30 май тя трябваше да изнесе концерт в зала "България" пред родна публика.
Колегата на Катя Попов - Веско Ешкенази, също световноизвестен български цигулар, пък написа "Загубихме един от нас, от голямото ни семейство по света!"
Преди време, в началото на месеца, самата Катя Попов развълнувана сподели в радио интервю, колко се радва, че ще свири у нас, след 28-годишно отсъствие от родната сцена.
"България за мен е една страна, която никога няма да извадя от сърцето си. Аз винаги ще бъда българка, независимо че по-дълго време съм живяла в САЩ. Тази страна е толкова красива, такова невероятно място и с такива ресурси! Това ми дава крила и ме кара да се гордея.", каза Катя.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Омар
Коментиран от #2, #3, #12
19:43 20.05.2018
2 некойси
До коментар #1 от "Омар":
Как няма да има бум на рака след като се храним с пестици и пластмаси?!Коментиран от #4
20:45 20.05.2018
3 morski
До коментар #1 от "Омар":
За да бъде нещо здравословно не е нужно да е вегетарианско или веганско...Коментиран от #5
21:29 20.05.2018
4 Омар
До коментар #2 от "некойси":
НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ СА 1- Майонеза - в 250гр майонеза има 245гр сурово нискокачествено слънчогледово олио, 2 - Картофен чипс - в 250гр има 100гр нискокачествено и многонратно пържено олио, 3- засищане с големи порции месо, повече от 100-200 гр на ден21:30 20.05.2018
5 Омар
До коментар #3 от "morski":
Човече цял живот съм нагъвал пържоли докато не дойдоха сердечните проблеми и трябваше да преоткрия храненето, защо се напъвате да си излагате простотиятаКоментиран от #6
21:33 20.05.2018
6 Пълни глупости
До коментар #5 от "Омар":
Не може толкова ограничено да се разсъждава! Сърдечните проблеми са сбор от много фактори, а също и наследственост. Яжте си зеленчука, но не ми го натрапвайте!22:03 20.05.2018
7 Красимир Николов
Коментиран от #9
22:41 20.05.2018
8 ну погоди
23:49 20.05.2018
9 Не съм хейтер
До коментар #7 от "Красимир Николов":
Ако беше българка, щеше да е Попова! Смениш ли си името - сменяш и съдбата. “ О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин?23:51 20.05.2018
10 Янко
Няма по-тъжна новина от смърта на Българин.
Безпорен професионалист.
Светла и памет.
00:17 21.05.2018
11 Краен
05:01 21.05.2018
12 Без
До коментар #1 от "Омар":
На кондицията вероятно е повлияло в положителна посока , но ментално.....Под такава статия единствено можеш да се прекръстиш. Безмислено е да ръсиш глупости.10:15 21.05.2018
13 Варна
Не помня родителите ми да не са яли пържоли, сланина, масло, големи количества хляб и доживяха до 7-80 години.
Сега умираме като мухи на по 40-се
Всичко е в химикалите, с които ни тъпчат милите ни партньори от САЩ и ЕС. Една от най- големите в тази посока е американската КАРГИЛ, която има заводи в цяла западна Европа с годишен оборот от над 100 милиарда долара
Забележете ядем холандски домати, полски яйца, испански ягоди, китайски чесън, белгийско свинско, риба от Ирландия, Исландия, Литва, култивирана риба от Гърция ...
Хлябът ни е от глутен и други подобрители и фуражна пшеница. Саламите, кебапчетата, кренвиршите и шунката ти правят от Прат (най- гнусното нещо което съм виждал) Има салами, в които даже няма месо! - Прави се от желатин, боя и овкусители.
Чирсът е чист продукт на петролната промишленост, А лютеницата ни е от картофено или царевично нишесте!
Киселото мляко е от хидроенирани мазнини, както и сиренето и кашкавала!
- Разбирате ли за какво говоря? - Подложени сме на масово изтребление!
20:52 23.05.2018