20 Май, 2018 19:17 13 996 13

Отиде си цигуларката Катя Попов, дни преди концерта й в София

  • катя попов

Тя е първата жена концертмайстор на Hollywood Bowl Orchesta

След дълга борба с рака е починала световно известната българска цигуларка Катя Попов. Това съобщи във Facebook Ирена Гъделева от БНР. Семейството на цигуларката е съобщило скръбната вест.

Катя Попов е първата жена концертмайстор на Hollywood Bowl Orchestra. На 30 май тя трябваше да изнесе концерт в зала "България" пред родна публика.

Колегата на Катя Попов - Веско Ешкенази, също световноизвестен български цигулар, пък написа "Загубихме един от нас, от голямото ни семейство по света!"

Преди време, в началото на месеца, самата Катя Попов развълнувана сподели в радио интервю, колко се радва, че ще свири у нас, след 28-годишно отсъствие от родната сцена.

"България за мен е една страна, която никога няма да извадя от сърцето си. Аз винаги ще бъда българка, независимо че по-дълго време съм живяла в САЩ. Тази страна е толкова красива, такова невероятно място и с такива ресурси! Това ми дава крила и ме кара да се гордея.", каза Катя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омар

    57 17 Отговор
    Болните от рак и хората със сърдечно-съдови проблеми трябва да обърнат внимание на храната която консумират, аз имах сърдечна недостатъчност и започнах да чета форумите за вегетарианска кухня - ТАМ ИМА МНОГО-МНОГО ИСТИНИ, сега изглеждам по-млад от преди 5г и съм в много-много по-добра кондиция !!

    Коментиран от #2, #3, #12

  • 2 некойси

    63 1 Отговор

    До коментар #1 от "Омар":

    Как няма да има бум на рака след като се храним с пестици и пластмаси?!

    Коментиран от #4

  • 3 morski

    45 4 Отговор

    До коментар #1 от "Омар":

    За да бъде нещо здравословно не е нужно да е вегетарианско или веганско...

    Коментиран от #5

  • 4 Омар

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ СА 1- Майонеза - в 250гр майонеза има 245гр сурово нискокачествено слънчогледово олио, 2 - Картофен чипс - в 250гр има 100гр нискокачествено и многонратно пържено олио, 3- засищане с големи порции месо, повече от 100-200 гр на ден
  • 5 Омар

    28 12 Отговор

    До коментар #3 от "morski":

    Човече цял живот съм нагъвал пържоли докато не дойдоха сердечните проблеми и трябваше да преоткрия храненето, защо се напъвате да си излагате простотията

    Коментиран от #6

  • 6 Пълни глупости

    26 7 Отговор

    До коментар #5 от "Омар":

    Не може толкова ограничено да се разсъждава! Сърдечните проблеми са сбор от много фактори, а също и наследственост. Яжте си зеленчука, но не ми го натрапвайте!
  • 7 Красимир Николов

    22 2 Отговор
    Здравейте.Не съветите и напътствията са уместни тук - отишъл си е значим човек, красива и много талантлива жена, българка......музикант от значима величина! Мир на праха и, да бъде запомнена от приятелите и близките с добро. Съболезнования на близките......

    Коментиран от #9

  • 8 ну погоди

    6 6 Отговор
    Ами живяла е в България когато не е трябвало, била е на манифестацията от Чернобил ето го резултата както и милиони българи.
  • 9 Не съм хейтер

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Красимир Николов":

    Ако беше българка, щеше да е Попова! Смениш ли си името - сменяш и съдбата. “ О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин?
  • 10 Янко

    10 1 Отговор
    Съболезнования на близките за загубата.
    Няма по-тъжна новина от смърта на Българин.
    Безпорен професионалист.
    Светла и памет.
  • 11 Краен

    1 5 Отговор
    Ешкенази при Попов .
  • 12 Без

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Омар":

    На кондицията вероятно е повлияло в положителна посока , но ментално.....Под такава статия единствено можеш да се прекръстиш. Безмислено е да ръсиш глупости.
  • 13 Варна

    1 0 Отговор
    Боже! - Всеки ден умират хора от рак! От както влезохме в ЕС и запонаха да ни продават боклуците си хората умират като мухи.
    Не помня родителите ми да не са яли пържоли, сланина, масло, големи количества хляб и доживяха до 7-80 години.
    Сега умираме като мухи на по 40-се

    Всичко е в химикалите, с които ни тъпчат милите ни партньори от САЩ и ЕС. Една от най- големите в тази посока е американската КАРГИЛ, която има заводи в цяла западна Европа с годишен оборот от над 100 милиарда долара
    Забележете ядем холандски домати, полски яйца, испански ягоди, китайски чесън, белгийско свинско, риба от Ирландия, Исландия, Литва, култивирана риба от Гърция ...
    Хлябът ни е от глутен и други подобрители и фуражна пшеница. Саламите, кебапчетата, кренвиршите и шунката ти правят от Прат (най- гнусното нещо което съм виждал) Има салами, в които даже няма месо! - Прави се от желатин, боя и овкусители.
    Чирсът е чист продукт на петролната промишленост, А лютеницата ни е от картофено или царевично нишесте!
    Киселото мляко е от хидроенирани мазнини, както и сиренето и кашкавала!

    - Разбирате ли за какво говоря? - Подложени сме на масово изтребление!