Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 11:52 1 357 0

„Санремо“ за 62-ри път

  • санремо-
  • адриано челентано

62-рото издание на фестивала на италианската песен „Санремо“ започва днес. Той ще продължи до 18 февруари. Голямото присъствие на него ще бъде Адриано Челентано, като негов специален гост. Възнаграждението в рамките на 750 хил. евро той ще дари на бедни италиански семейства и на неправителствената медицинска организация Emergency.

В конкурсната програма са включени 14 утвърдени певци, а младите таланти са 8. Сред познатите имена са големият музикант Лучо Дала, Емма, Самуеле Берсани, Матиа Базар и други. Те ще изпълнят новите конкурсни песни самостоятелно, както и с гости на фестивала.

Третата вечер е посветена на италианската песен под надслов „Да живее Италия“, също включена в надпреварата. Тогава конкурентите ще пеят в дует с чуждестранни светила като Горан Брегович, Ал Жаро, Хосе Фелисиано, Пати Смит, Шаги и други най-известните по света италиански песни.

Победителят на „Санремо“ 2012 ще бъде определен от вота на телевизионните зрители. Най-добрият от младите изпълнители ще бъде гласуван и чрез Фейсбук. Жури ще избере певеца за Евровизия 2012.

Артистичен директор и водещ отново е естрадната звезда Джани Моранди. Помощник-конферансие е актьорът и филмов режисьор Роко Папалео - носител на филмовите награди на Италия "Давид на Донатело" и "Настро ардженто". Ще им партнира 20-годишната чешка манекенка Ивана Мразова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА