11 Ноември, 2018 23:33 11 687 5

Жена е погребана жива в „Ковчегът на Керъл“ на Джош Малерман

  • „ковчегът на керъл“-
  • джош малерман

Заслужено нашумелият щатски писател и музикант Джош Малерман е безмилостен в стремежа си да обсеби въображението и емоциите на своите читатели

Жена е погребана жива в „Ковчегът на Керъл“ на Джош Малерман - 1

Керъл Евърс крие мрачна тайна. Тя вече е умирала много пъти – изпада в състояние, неотличимо от смъртта, за дни наред, докато през цялото време е в съзнание, усеща какво се случва около нея... и страда жестоко. Само двама души знаят за това. Единият е мъжът ѝ Дуайт, който ламти за богатството ѝ, и който само чака удобен момент, за да я обяви за мъртва и погребе колкото се може по-бързо. Другият е нейната изгубена любов, легендарният престъпник Джеймс Мокси, който се е скрил далеч от очите на хората. Ала когато до Мокси достига вестта за нейната смърт, той разбира, че Керъл ще бъде погребана жива... и се втурва с всички сили по път, изпълнен с опасности, преследван от налудничав сериен убиец със страст към огъня.

Жена е погребана жива в „Ковчегът на Керъл“ на Джош Малерман

„Ковчегът на Керъл“ е една наистина различна история от Джош Малерман, която ще ви удиви с наситената си атмосфера, с постоянно увеличаващото се темпо и с шеметния финал. Авторът, който в последните години спечели международна популярност с романите си „Червеното пиано“ и „Гоблин“, този път комбинира каноните на трилъра с класическия уестърн, за да предложи на читателите си един от най-предизвикателните жанрови бестселъри на годината. Изключително предизвикателно и рисковано е да се миксират различни художествени правила и тропи, но тук резултатът е наистина впечатляващ, а фабулата е толкова кинематографична, че нищо чудно да привлече в близко бъдеще вниманието на филмовите продуценти, както се случи с феноменалната „Кутия за птици“.

Както читателската публика, така и критиците са във възторг от таланта на Малерман. Според „Booklist“ книгата „Ковчегът на Керъл“ е „Спиращ дъха и страховит роман за любов, предателство и отмъщение, който ни разкрива най-първичните човешки страхове.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЗона

    2 0 Отговор
    Kill Bill Vol. 2
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тодоров

    21 1 Отговор
    От психясала нация само "психясали" книги. Не случайно една от най-разпространените професии в САЩ е "психоаналитика". За съжаление и България се "влачи" в тази посока.
  • 5 алекс

    1 1 Отговор
    Този не е ли Руши Виденлиев