Last news in Fakti

8 Април, 2019 20:00 2 169 0

Сър Мик Джагър: Операцията мина по план, чувствам се добре (ВИДЕО)

  • мик джагър-
  • ролинг стоунс-
  • the rolling stones

Вокалистът на The Rolling Stones се възстановява след успешна операция на сърдечна клапа 

Сър Мик Джагър: Операцията мина по план, чувствам се добре (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Фронтменът на The Rolling Stones сър Мик Джагър се възстановява след претърпяна операция, съобщи негов говорител, цитиран от Ройтерс.

"Мик Джагър успешно премина операция. Той се чувства добре и се очаква да се възстанови напълно", се казва в изявлението на Фран Къртис, представител на рокаджията. Той не даде подробности за операцията, но според списание "Билборд" и други издания интервенцията е била за подмяна на сърдечна клапа.

Предполага се, че операцията се е състояла по-рано тази седмица някъде в щата Ню Йорк.

Преди това The Rolling Stones обявиха, че отменят северноамериканското си турне, което трябваше да започне този месец.

Лекарите са съумели да достигнат до клапата през бедрената артерия на 75-годишния пациент, като постоянно са следели за състоянието му, пише "Билборд", цитирайки неназовани източници.

Процедурата, описана от списанието, е известна под името транскатетрална аортна смяна на клапата (transcatheter aortic valve replacement, TAVR). Тя е все по-често използвана алтернатива на хирургическата смяна на клапата, която изисква отварянето на гръдния кош.

Сър Мик Джагър: Операцията мина по план, чувствам се добре (ВИДЕО)

Обикновено TAVR съкращава престоя в болница и срока за възстановяване на пациента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА