Last news in Fakti

9 Април, 2020 09:39 2 751 25

Брижит Бардо: Никога не съм виждала толкова разрушителен свят

  • фондация брижит бардо-
  • брижит бардо-
  • карантина-
  • изплация-
  • коронавирус-
  • гледна точка

Актрисата се е самоизолирала под карантина от десет години

Брижит Бардо: Никога не съм виждала толкова разрушителен свят - 1
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

Брижит Бардо е под карантина, както всички французи, в имението си “Ла Мадраг” в Сен Тропе, което от години не е напускала и ежедневието ѝ от началото на пандемията не се е променило. Киноиконата от 60-те г. се е посветила изцяло на защитата на животните и погледът ѝ към днешния свят е критичен и безмилостен.

"Голям песимист съм. На 85 г. съм, преживях много неща, включително войната през 1939-45 г., войната в Алжир… И мога да ви кажа, че никога не съм виждала нещо толкова драматично, като това, което преживяваме сега. Врагът е неконтролируем. Имаше ТОРС, Ебола, СПИН, H1N1… но никога не са били в пропорциите, които прие коронавирусът", споделя актрисата предфренския вестник Figaro.

- Министър-председателят Едуар Филип каза, че тази криза ще разкрие “най-хубавото и най-мрачното в човечеството”. Вие какво видяхте досега?

- Глупостта си остава голям бич за човека. Заради коронавируса има изоставени домашни животни. Господарите им смятат, че те предават болестта. Това обаче беше опровергано от всички ветеринари, лекари, професори… Тези подли французи виждат в животното най-лошото, което може да им се случи. На тях им пожелавам да хванат коронавируса. Китайците пък твърдят, че мечата жлъчка лекува Covid-19, освен куп други болести. От години съществуват “ферми за жлъчка”, където близо 10 хил. мечки са затворени в клетки с катетър в жлъчния мехур. Това е скандал, изобщо не лекува нищо. Ще погубят последните диви животни, които са ни останали.

Брижит Бардо: Никога не съм виждала толкова разрушителен свят
Снимка: Фондация "Брижит Бардо"

- Мислите, че човекът сам е виновен за нещастието си?

- Това, което ни се случва, изобщо не ме изненадва. С моя животински инстинкт усещам бунта на планетата срещу начина, по който хората я опустошиха. Той започна с глобалното затопляне, наводненията, пожарите… От известно време се случиха доста неща едно след друго, поставяйки в опасност населението на света. Планетата се задушава от влудяващата демография. Това е в основата на всички проблеми, които разстройват живота ни днес.

- По-добре ли вървеше светът, когато бяхте млада?

- Никога не съм виждала света толкова труден за живот, толкова разрушителен, толкова насилствен, с такава липса на свобода свят, както днешния. Преживях прекрасни години. Бяхме свободни. Можехме да се забавляваме, да живеем без да бъдем преследвани винаги от камери, закони, заповеди на префекта…

Брижит Бардо: Никога не съм виждала толкова разрушителен свят
Снимка Архив: EPA/БГНЕС

- Какво научихте от това изпитание, каквото е карантината?

- Аз съм под карантина от десет години, за мен нищо не се променя (смях). Не съм голяма почитателка на човешкото същество, не се виждам с много хора…

- Виждате ли вече промяна в страната и по света?

- Ще трябва да си върнем човечността, да променим навиците си. Трябва да спрем да носим кожи или промишленото отглеждане на животни, където те никога не виждат дневна светлина и им режат човките. Ние сме под властта на враг, който ни убива, вирусът. Животните са под властта на враг, който се нарича човек и който ги кара да страдат. В Китай например, има фестивал на кучешкото месо в Юлин, където всяка година между 10 000 и 20 000 животни са пребивани до смърт, за да омекне месото им. Трябва да има световен бунт срещу това варварство и бойкот на китайските продукти. Това е отвратително. Правителствата са безразлични към всяко животинско страдание. Би било добре, ако това може да се промени с кризата.

- Как смятате, че ще изглежда светът след това?

- Голям песимист съм. На 85 г. съм, преживях много неща, включително войната през 1939-45 г., войната в Алжир… И мога да ви кажа, че никога не съм виждала нещо толкова драматично, като това, което преживяваме сега. Врагът е неконтролируем. Имаше ТОРС, Ебола, СПИН, H1N1… но никога не са имали пропорциите, които прие коронавирусът. Изобщо не знам дали ще спечелим. Може да има примирие. Но няма ли да се възобнови десет пъти по-силно след период на затишие?

- Тревожи ли ви икономическата криза, която следва здравната криза?

- Тя може да избистри нещата. Хората трябва да имат други ценности, освен финансите. Тази нужда да се печелят пари отслаби съпричастността, състраданието, добротата… и породи пълно пренебрежение към страданията на животните. Искат да извличат от тях само финансови облаги.

- Смятате ли, че Еманюел Макрон ще преориентира политиката си? Той казва, че Франция трябва да си върне суверенитета…

- Президентът на Републиката направи всичко, за да стигнем дотук. Сега е доста притеснен. Не бива да зависим от целия свят за продуктите, които са необходими за нашата сигурност и здраве. Липсват ни лекарства. И най-вече ни липсва президент, който умее да управлява, защото Еманюел Макрон не е такъв.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    14 27 Отговор
    Тая е луда!!!

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Дельо хайдутин

    12 10 Отговор
    След кризата кучешкото месо ще е деликатес. ХА ХА ХА!
  • 3 00000014

    19 10 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Прочете ли цялата статия, или си по-зле от 85-годишната бабка?
  • 4 Отвратена

    25 5 Отговор
    Благодаря ти,Бриджит Бардо.Много жалко,че много малко хора са като теб.И аз съм песимист,но Природата си знае работата,ще се освободи от много от нас за да диша......Амин !

    Коментиран от #7

  • 5 Отвратен.

    7 18 Отговор
    Според тая важното е кученцата и котенцата да са добре а хората да мрът от болести само короната ще я оправи
  • 6 До Един

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "Един":

    Ти си ЛУД и явно доста ограничен. И не знаеш коя е БРИЖИТ БАРДО. Тя е Богиня за разлика от сегашните напомпани кифли дето две умни приказки не могат да кажат.

    Коментиран от #9, #25

  • 7 Анти-коткар.

    6 16 Отговор

    До коментар #4 от "Отвратена":

    Значи искаш природата да се освободи от хората а, и да настъпи раят на котенцата такива като теб са най опасни за човечеството ти и Бардо бихте предпочели да умре едно дете отколкото едно куче такива като вас трябва да бъдат незабавно ефтаназирани.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Отвратена

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Анти-коткар.":

    Фанатизма на хората не води до никъде,само води до днешното положение....Защо си мислиш,че хората са по-висши същества от животните......не си господ Бог за да разполагаш с всичко на тази планета.

    Коментиран от #12, #20, #24

  • 9 Д-р По навътре.

    5 10 Отговор

    До коментар #6 от "До Един":

    Наистина е така Браво. Бриджит Бардо е богинята на лудоста и човекомразието . Тотално е изперкала и се мисли за животно явно и ти също, а спецялно ти за какво животно се мислиш по това дето пишеш явно се мислиш за свиня в човешко тяло????🐖🐖🐷🐷

    Коментиран от #19

  • 10 хаха

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анти-коткар.":

    Не от всички хора, а от вредните, тъпите, убийците, крадците ..... за да могат децата ти спокойно да се разхождат по планини, паркове и улици, както беше в близкото минало .... и да си имат домашни любимци ако желаят. Антиживотинското=античовещината!
  • 11 ами

    13 0 Отговор
    Щом Брижит Бардо го казва, значи е вярно. И не е само заради инициалите - видяла е много. Само Лили Иванова, може да спори с нея.
  • 12 Анти-коткар.

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Отвратена":

    Ето виждаш ли че не си добре.
  • 13 Статист.

    8 4 Отговор
    Когато някой хора са заринати с пари се чудят с какви глупости да се занимават, някой сменят ориентацията, други се занимават с глупави каузи за разлика от други които нямат пари и мислят за съществуването си.
  • 14 Tito

    6 11 Отговор
    Тази дърта банка като не може вече да се друса целият свят и е крив.
  • 15 !!!

    3 4 Отговор
    Абе не е ли подсъдимо медия да поощрява разпространяването на невярна информация за коронавируса. Последният път когато се опитах да попречва на това, чак ми изтриха и коментара. Какво цели тази медия се питам.
  • 16 Бабешки осеменител.

    7 11 Отговор
    Олеле каква сърцераздирателна снимка баба Бърдо гушнала два помияра и гледа тъжно като трети помияр. Би могло да гушне две бебета на които е помогнала да се излекуват от някоя болест, но не нея я интересуват помиярите.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Прав си

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Д-р По навътре.":

    Свиня съм, обаче НЕРЕЗ! Ако искаш, мога да се разшетам във вас ама после да не плачеш?

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 3 Отговор
    Еколозите се продадоха на една световна блудница, Бриджитката. Всичко с парка за ”танцуващи мечки” на нейната фондация е далавера. Вече над 10 години, там няма родено нито едно мече, при 25 мечки . Мечките ги скопяват. Няма никаква свобода, животните са зад стоманена ограда. В района са изградени хотели и ресторанти за зяпачите. Нито една мечка от там, не е върната в природата. Всичко това обаче не е главният проблем. Целта е преди всичко да се ”поевропейчим”. Преди няколко години, цяла Германия изпадна в ужас, защото на нейна територия се появи дива мечка и не се успокоиха докато не я убиха.
    ”ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИТЕ” отнемат, кастрират и след това затворят мечките зад оградата за тях няма никаква алтернатива да се върнат в природата. ”Целта на занятието” е да се извадят мечките от социалната сфера на Българина. Мечката можеше да я срешнеш на улицата, без никаква преграда между нея и теб, придружавана от мечкаря с ГЪДУЛКА и рояк от развеселени хлапета. Поставена вече зад стоманената ограда, мечката вече е ”ДРУГИЯТ”, непознатото, чуждото, дивото. Него вече спокойно можеш да го стреляш и разфасоваш.
  • 24 ✔️Pompev ®️

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Отвратена":

    Ааа как така да не e,Gоспод създал човека по свой образ.Само че лошото е само го е създал и оставил на самотек,и после сме деградирали
  • 25 444

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "До Един":

    Може да е богиня за теб,иначе си е изкуфяла дъртачка.Тая винаги е слагала животните пред хората.Тя и подобните и имат голям принос за положението на света днес.