4 Май, 2020 18:49 3 404 3

Сано откри пожарникар с името на героя му от "Ягодова луна"

  • пожарникари-
  • сериал-
  • ягодова луна-
  • съвпадение-
  • герой

Изумителното съвпадение изненада сценаристката на сериала

Преди десетина дни актьорът Александър Сано влиза в профила си във Фейсбук и докато разглежда публикациите на своите приятели, попада на любопитен пост от сценаристката на сериала “Ягодова луна” - Милена Фучеджиева и не може да повярва. Ето какво публикува тя:

“Да ви развеселя с нещо. Днес получих следния мейл:

“Здравейте! Позволявам си да Ви пиша на лични с един конкретен въпрос по повод нашумелия в последно време филм по ваш сценарий “Ягодова луна”. Казвам се Георги Димитров Джамбазов и съм пожарникар в столичната пожарна - Пета служба. Та въпросът ми е случайно ли нацелихте и трите ми имена?”

Съвпадението е като на филм - не само че има истински човек с името на героя на Сано, но той е пожарникар, какъвто е и образът на актьора, и то в пожарната, която се намира на метри от дома му.

“От 12 години живея срещу тази пожарна, всеки ден я виждам от прозореца на спалнята ми”, разказва Александър Сано. Затова, щом прочита публикацията на Фучеджиева, той грабва якето, обува се и излиза. Отива в Пета районна пожарна служба, пита за Георги Джамбазов и се оказва, че той не само работи там, но и в момента е на смяна. “Тогава се видяхме за първи път. Поговорихме и с него, и с колегите му за съвпадението. Разказваха, че гледат сериала и че много им харесва”, обяснява актьорът.

“Ягодова луна” е първият български сериал, в който действието се развива около работата и живота на пожарникари. Той е направен в партньорство с главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” и голяма част от сцените се снимат в сградата на най-старата пожарна в София под прекия надзор на истинските професионалисти. Но колкото и автентично да изглежда на малкия екран, действието в него, а и героите в сериала са художествена измислица.

Сценарият е дело на тандема Милена Фучеджиева и Елена Иванова. Когато те започват да пишат историята, дълго се колебаят как да се казва главният герой. Георги, предлага Елена Иванова. После с Милена Фучеджиева решават да е Димитров Джамбазов, без да подозират, че в действителност има човек със същите три имена, който от 1999 г. е в редиците на пожарникарите.

Истинският Георги също е изумен от сходството с героя от телевизията. Не може да повярва, че на малкия екран вижда себе си. Затова и се решава да пише на Фучеджиева във Фейсбук. Той намира още едно сходство със сериала на Нова ТВ - неговата съпруга се казва Радина. А младата актриса Радина Боршош играе главната женска роля. И също така дъщерята на сценаристката Фучеджиева се казва Радина.

“Истинският Георги Джамбазов е много скромен и свестен човек. Поговорихме си, даде ми някои съвети как да изглежда всичко още по-автентично. И той, и колегите му се радват, че има сериал, който обръща внимание на професията им, както всъщност те заслужават. Такова съвпадение и на филм не може да има, какво нещо е животът!”, усмихва се Александър Сано.

Актьорът има голям опит пред камера и е сред любимите лица от екрана на мнозина. Затова и продуцентите на “Ягодова луна” и Нова ТВ го канят директно да изиграе главната роля в него. Той не се колебае дълго. “Интересно ми беше всичко, свързано с професията. Снимахме в пожарна, ползвахме колите на истинските пожарникари с уговорката, че ако имат нужда, веднага спираме и те си ги вземат. На премиерата дойдоха много от тях, както и комисар Тошко Тошев, заместник-директор на Столична дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. С голяма част от тях поддържаме връзка и сега”, разказва Сано пред колегите си от Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    2 10 Отговор
    Това част от програмата за опростачване на простаците ли е?
  • 2 Сано, отиди на едно представление ,

    1 3 Отговор
    Например балет,да станеш по културен и тогава при пожарникарите...! (Боже опази, прости, да ти дават акъл...!)
  • 3 Настопроценти

    0 1 Отговор
    Тази млада и красива актриса Радина е дъщеря на Мирослав Боршош.