Last news in Fakti

13 Май, 2020 11:47 1 668 4

Театър София посреща публика на открито още утре

  • театър-
  • театър софия-
  • култура-
  • открито-
  • сцена-
  • постановка-
  • отваря

От театъра спазват заповедта на здравния министър

Театър "София" реагира мигновено и в края на извънредното положение обеща да поднови срещите със своята публика, предава БНР.

Поканата е за откритата сцена, „този път не само защото на въздух е много приятно, но и за да бъдат спазени всички мерки и препоръки за безопасност в настоящата ситуация“.

Програмата на Театър "София" на открито започва на 14 май (четвъртък) вечерта със спектакъла „Апетит за череши“ от Агнешка Ошецка с участието на Симона Халачева и Юлиян Рачков. Режисьор е Ана Батева.

„Това, че театърът ни е в парка е предимство и е удоволствие да играем на открито. Всички сме въодушевени и нетърпеливи да започнем да работим“, заяви пред Радио София директорът Ириней Константинов. „Оттук насетне се започва изпълнението на един почти нормален работен цикъл.“

Трупата е възбудена от идеята пред входа на театър "София" да бъде изградена голяма сцена, която ще бъде оборудвана и също ще бъде използвана за представления на открито, когато се стъмва.

„И вероятно там в средата на юли ще се проведе премиерата на спектакъла „Няма да платим, няма да платим“ на Дарио Фо, подготвян от Теди Москов.“

Репетициите също ще бъдат възобновени на 19 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко

    0 0 Отговор
    театър ежедневно ?!
  • 2 Оперен артист

    0 0 Отговор
    Чакаме днес да излезе и следващото малоумие и залагане здравето и живота на карта на оперните артисти.
    Проблемът е,че министъра на здравеопазването издаде прекалено интерпретираща се заповед изцяло в услуга на директорите и ущърб на артистите.
    Концерти на открито...ок.
    А репетициите ? И те ли на открито?
    На 30С+ ?
    И всички са МНОГО ПО-загрижени за публиката, отколкото за колегите на сцена които вкарват на практика тази публика в залата. Превръщате ни в захранка за публиката, но това НЯМА ДА СТАНЕ. Директорите на културни институти в Бг.управляват бюджетите си абсолютно свободно без никакъв контрол от страна на министерството Затова директорите толкова много драпат да отворят опери и театри. За да започнат да крадът както преди.
  • 3 Оперен артист p.s.

    0 0 Отговор
    Сега ще ни принуждават да подписваме и декларации с които да ни вържат ръцете и да ни накарат да репетираме на закрито, но битката за нашето здраве тепърва започва: РЗИ,Инспекция по труда,адвокати,медии.... Всички нужни инстанции ще бъдат алармирани какво се случва на практика
  • 4 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИМАШ ГРАДИНКА ПРАВИШ СЦЕНА-ТРИБУНКА И СИ ИГРАЕШ-КАКВОТО МОЖЕШ !!!! НО"ЗАД КАНАЛА " СИ НЯМА ГРАДИНКА !!!!