Last news in Fakti

24 Септември, 2012 09:36 986 0

Раздадоха телевизионните Оскари

  • награди "еми"-
  • телевизионни оскари
Раздадоха телевизионните Оскари - 1
Том Ханкс и Джулиан Муур (вляво) и награденият екип на "Промяана в играта". Снимка ЕПА/БГНЕС

Тази нощ в Лос Анджелис за 64-ти път бяха връчени телевизионните награди "Еми" - аналози на филмовите "Оскари", предаде БГНЕС.

Сериалът "Родина" (Homeland) спечели приза за най-добър сериал в категорията "драма". В психологическия трилър, който се излъчва по телевизия "Шоутайм", участват Деймиън Луис и Клеър Дейнс, които съответно грабнаха статуетките в категориите за най-добър актьор и актриса във водещи роли. Това са първите отличия за сериала, които той получава след първия си сезон.

В категориите за поддържаща женска и мъжка роля победители са Маги Смит от британския ""Downton Abbey" и Аарон Пол от хитовия "Breaking Bad".

"Модерно семейство" на Ей Би Си за трета поредна година взе награда за най-добър комедиен сериал. С "Еми" бяха отличени и играещите в него актьори Ерик Стоунстрийт и Джули Боуен, както и режисьорът Стив Левитан. Джули Боуен взе награда за най-добра поддържаща женска роля в комедийния сериал, а колегата й Стоунстрийт - за най-добра поддържаща мъжка роля.

Джулия Луис-Драйфус беше отличена като най-добра комедийна актриса за сериала "Veep". Джон Крайър от "Двама мъже и половина" спечели статуетка за най-добър комедиен актьор.

Режисьорът Тим Ван Патън беше обявен за най-добър режисьор с ""Boardwalk Empire", а статуетката за най-добър сценарист грабнаха трима души от сценарийния екип на "Homelamd" - Алекс Ганза, Хауърд Гордън и Гидиън Раф.

Другият награден в няколко категории сериал е "Промяна в играта" на Ейч Би О за включването на Сара Пейлин в надпреварата за вицепрезидент през 2008 г. Той получи отличията за минисериал, за сценарий, режисура и актьорска игра - за Джулиан Мур. Актьорска награда от него има и Том Ханкс.

Режисьорът и продуцент Луис Си Кей взе наградата за сценария за сериала "Луи".

Том Бергерън грабна наградата като водещ на "Да танцуваш със звездите" на Ей Би Си.
В категорията "Риалити шоу" бе наградено предаването "Невероятна надпревара".
Водещ на церемонията по раздаването на най-престижните награди за телевизионно творчество, разпределени в 27 категории, беше Джими Кимел.

От българска страна в надпреварата участваше криминалната екшън продукция на БНТ „Под прикритие“, впечатлила селекционерите с универсалната история и изключителната актьорска игра.
За първи път наградите за телевизионно изкуство „Еми“ се връчват през 1949 г. в Холивуд. Оттогава насам всяка година те се присъждат от три независими, но взаимно свързани организации - Академията за телевизионни изкуства и науки, Националната академия за телевизионни изкуства и Международната академия за телевизионни изкуства и науки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА