Last news in Fakti

2 Юли, 2020 10:44 3 814 1

Египет отваря пирамидите за посещения

  • египет-
  • пирамиди-
  • фараон-
  • музеи-
  • туризъм-
  • туристи

Музеите и пирамидите затвориха преди 3 месеца заради пандемията

Египет отваря пирамидите за посещения - 1
Снимка: Shutterstock

Прочутите пирамиди в Гиза, както и музеите в цял Египет, вече са отворени отново за посетители. Отварянето идва три месеца, след като затвориха заради пандемията от коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

В първия ден от възобновяването на дейността си над двадесет музея и туристически обекта в страната са отворили като се спазват необходимите мерки за сигурност срещу разпространението на заразата, съобщава генералният секретар на Върховния съвет по антиките Мостафа Уазири.

Туристи отново ще могат да посетят Египетския музей, пирамидите в Гиза и Цитаделата на Саладин в Кайро, древния храм в Карнак и прочутия погребален храм на Хатшепсут в Луксор.

Възобновени са и международните полети от и до летищата в Кайро и курортите Хургада и Шарм ел Шейх.

Египетското правителство цели да съживи туристическия сектор, който преди пандемията тъкмо започна да проявява на възстановяване след години на нестабилност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръч

    0 0 Отговор
    Направо да слагат по 100-на легла вътре и да правят инфекциозно...