Last news in Fakti

26 Август, 2020 12:48 9 056 25

Откриха тайни дневници на Майкъл Джаксън

  • майкъл джексън-
  • разкрития-
  • дневник

В личните си писания той изразява мнението си за звезди като Елвис Пресли и Бийтълс

Откриха тайни дневници на Майкъл Джаксън - 1
Снимка: Shutterstock

Щатски медии публикуваха невиждани досега извадки от дневниците на Майкъл Джексън, датиращи от 1987 г., когато певецът издаде албума Bad ("Лош"). Смята се, че те са били намерени от полицията при претърсването на ранчото на Краля на попа в Калифорния по време на разследване на обвиненията спрямо Джексън за сексуално насилие над непълнолетни, пише Блиц.

В дневника си Майкъл Джексън напада редица по-известни свои музикални предшественици, както и съвременници. Някои от тях са „Бийтълс“ и Елвис Пресли. Той ги посочва като пример за бели изпълнители, достигащи върха на популярността, уж поради политиката на MTV и музикалните списания, които не дават същата възможност на черните им колеги.

"Тези момчета бяха страхотни, но едва ли са били по-добри певци или танцьори от чернокожите", изданието Independent предава мнението на Майкъл Джексън за The Beatles.

Елвис Пресли също е получил отзив, свързан с прозвището му, дадено от феновете: „Елвис НЕ е Кралят. Не че имам предразсъдъци към него, но дойде време за първия черен Крал".

Майкъл Джексън също така обещава да "покаже кой е шефът" на певеца Брус Спрингстийн, по прякор The Boss. Около 1988 година световноизвестният поп певец започва активно да се подлага на операции, след които черното му лице става почти напълно бяло.

С един от бившите членове на The Beatles, Пол Маккартни, Джексън е бил много близък, като през 1984 г. издават песента Say Say Say в дует. Но по-късно двамата се скарват, когато Кралят на попа купува повечето от акциите на ATV Music Publishing - притежателят на авторските права на повечето песни на "Бийтълс".

Британският продуцент Греъм Кинг, известен с филма си Bohemian Rhapsody, е на път да направи биография за краля на попа. Наследниците на Майкъл Джексън вече са дали съгласието си за филма. Създателите на лентата планират да разкрият живота на певеца от различни ъгли, сред които и спорните моменти от биографията на музиканта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Цецо

    20 4 Отговор
    Писанията в тия дневници ми се струват доста расистки?!?
  • 3 Ал Джази

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Само не разбрах":

    Одма
  • 4 Ми те много тайни

    13 1 Отговор
    Чак сега ли ги намериха бе.
  • 5 Хаха

    3 0 Отговор
    Направо ги е купил like a smooth criminal
  • 6 Айсотир

    11 8 Отговор
    Никой не иска да е черен,и след туй имало расизъм? Айсотир
  • 7 456 до Факти

    10 38 Отговор
    Факти, не пишете за този доказан и осъден педофил.

    Коментиран от #9, #23

  • 8 хахахахахаха

    10 6 Отговор
    странно едва ли е писал подобни глупости в дневниците си някой се опитва да разпалва расизма което е добре че ми писна да ни карат да толелираме подчовеците ! но виж за педофилията трябва да има доста изписано в тия дневници но умело се прикрива ! защо? никой неиска да каже парите правят чудеса навсякъде по света...
  • 9 Бачо Киро

    31 0 Отговор

    До коментар #7 от "456 до Факти":

    Успокой се, че нещо те е напекло. Хлапето, което уж беше изнасилено, преди няколко години призна, че е излъгало, понеже баща му го е накарало. Джако не е осъден, разбраха се с бащата на малкото бастардче. Де факто баш бащата боклук е пратил чавето, за да може после да изнудва певеца. Кел файда, че си призна говедцето, съсипаха на човека психиката. Той така или иначе си беше като едно голямо дете. Години след като почина се сетиха всичките бастуни, че са били в грешка ...

    Коментиран от #20

  • 10 Ванката

    18 1 Отговор
    Може и да са истински тези дневници. Спомням си си точно, как му разказаха играта, когато трябваше да бъде на върха в кариерата си. След този скандал вече нищо не беше същото. За съжаление той беше жертва на собствения си гений. Поне остави творчество.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 А пише

    4 14 Отговор
    ли в този дневник за децата, които е насилвал?
  • 13 Дончо

    23 0 Отговор
    Вие пък откъде разбрахте, че има дневник, че е педофил и т.н.Много се дразня! Някой видя ли с очите си? Доказаха, че всичко е лъжа! Побъркаха човека! Не му вдигайте повече костите!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Геле

    16 0 Отговор
    Само глупавите хора може да вярват на клевети и да обиждат така гнусно велик изпълнител като MJ. Българската ни простотия граници няма!!!
  • 16 Iva

    8 0 Отговор
    Браво на теб ГЕЛЕ, българската простотия граници няма!Велик изпълнител !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ха ха ха ха ха ха

    0 9 Отговор
    Ти ли бе май*муно бяла.
    Ставаше за нещо докато Куйнси Джоунс стоеше зад гъ*зъ ти и ти правеше миксовете и аранжиментите.
    Бийтълс и мтв....хаааааааааааааа ха ха ха.
    Кое мтв по-точно по времето на Бийтълс и Пресли ?
    Освен ако събинчето не ги мисли за някой от калибъра на бой джордж или мили ванили.
  • 20 Hellish

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Бачо Киро":

    Не е така, скоро направиха филм и хлапето вече мъж обясни с подробности плюс още няколко плюс камериерката.
    Бягство от невърленд се казва или нещо подобно.
    Маняка ги е хранил поил цялото семесйтво влизал е под кожата на техните. Едните ги развежда, докарва майката с хлапето в щатите от Австралия, намира и работа, манипулира хлапетата, да не казват защото ще ги вкарат и двамата в затвора и колко ги обича. Много много даже прекалено много подробности разказаха.
    Даваха как за 20-25 години, винаги е имало по някое момченце покрай него. Хваща ги на по 8-9 и като станат на 13-14 и влязат в пубертета ги разкарва.
    Дим без огън няма. Че е бил педофил и обратен спор няма. Че хлапетата му не са от него щото не е можел да прави също. Вече знаем, че е бил и гаден расист, не, че аз не съм. Но черните уж срещу това се пънат
  • 21 Ким Джаксън

    10 0 Отговор
    Как пък все простотии превеждате от американските таблоиди?! Не можете ли поне около рожденият ден на Краля да проявите уважение и да пуснете един хубав материал, дори преведен?! И като ще триете коментари, трийте и всичките обидни по адрес на Майкъл Джаксън! Разни комплексари си избиват злобата тук! Ако постигнете поне един процент успех в живота си, ако направите за другите поне нещо минимално, тогава си позволявайте да плюете ВЕЛИКИТЕ ХОРА! Уморена съм от жълтини, измислици и простотии! Дори да го е написал някъде, прав е, Майкъл е Кралят!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Вероника

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "456 до Факти":

    Педофил си ти , Майкъл придължава да е център на внимание , защото е най добрия и продължават да се пишат лъжи за него.Оставете го да почива в мир.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Dange

    0 0 Отговор
    Тези, които го плюят, светлинни години да тичат насреща му, не могат да го стигнат - нито да му избършат праха от обувките. Разбира се, че нито Пресли, нито "Бийтълс" могат да се сравняват с Майкъл, най-малкото защото талантът му е МНОГОПЛАНОВ и МНОГОПЛАСТОВ. Всички знаят за песните и танците, а колко знаят, че композира от десетгодишен и "чува музика в главата си" като Моцарт? Колко знаят, че пише и рисува невероятно - мечтата му е била първоначално да бъде художник (преди Джо да го натисне да се включи в групата на по-големите си братя), стотици скици и платна е оставил, успял е това творчество да предаде и в креативността, която използва в клиповете си. Революционализирал е изцяло музикалните видеа, превръщайки ги в "linear narrative with a beginning, middle and end"(e.g., "Bad", "Thriller", "Do you remember the time", "Ghosts")...Изплозвал е похватите на Хичкок - а да не започвам какви точно художествени похвати има даже във фона на клиповете му... каква е символиката на костюмите му... Ами социалната му ангажираност?? Колко от вас знаят, че има 39 награди на Гинес, вкл. за благотворителност? Ех, който е гледал и се е ровил, и е чел повечко, ги знае тия работи. С такъв Титан и перфекционист, а и хуманист, само донякъде Фреди Меркюри може да се сравнява (без хуманирарния елемент, само като талант)... естествено, че си е имал странности - че кой гений няма?? Да не говорим за камшика на баща му Джо...