Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 14:44 2 004 6

Фенове от цял свят ще помогнат на Виктория да избере песента за Евровизия 2021

  • виктория георгиева-
  • евровизия-
  • песен-
  • конкурс

Песента, с която Вики ще ни представи на Евровизия 2021, ще бъде от първия ѝ албум "al little dramatic"

Музикалните фенове от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на песента на Виктория за тазгодишното издание на музикалния конкурс в Ротердам. В петък беше съобщено, че една от песните от първия албум на певицата “a little dramatic” ще бъде избрана от нея и екипа ѝ, за да представи България на Евровизия 2021. Почитателите на конкурса ще могат да споделят мнението си за потенциалните песни в специално създадена платформа, която ще бъде активна след обявяването на последната песен от албума.

Това разкри самата Виктория по време на интервю за „Денят с Георги Любенов” по БНТ 1 в събота. Българският представител на Евровизия заяви: “Искаме да се допитаме до хората и да видим техните коментари. Важно е да чуем какво мислят за всяка една от песните - за тези 5 нови песни от албума ми “a little dramatic” и за ,,UGLY CRY", която вече представих през ноември. Това съм си аз като артист и се надявам на зрителите да им хареса. Обратната връзка може много да ни помогне при избора накрая.”

Фенове от цял свят ще помогнат на Виктория да избере песента за Евровизия 2021

Геновева Христова, продуцент на българското участие от страна на Ligna Group споделя: „Пред екипа ни стои изключително трудната задача да изберем песента на България за Евровизия 2021. Категорично смятам, че вдигнахме много високо летвата през 2020 година с “Tears Getting Sober”, която беше фаворит за победа на букмейкърите и зрителите на конкурса. Заедно с БНТ и генералния спонсор на Евровизия България от iCard решихме, че мнението на зрителите е по-важно от всякога. Затова ще се обърнем към меломаните от цял свят, за да чуем тяхната оценка за песните и с тяхна помощ ще направим най-добрия избор.”

Предстоящият мини-албум на Виктория ще включва 5 неиздавани до този момент песни. В дните преди представянето на албума певицата и екипът ѝ ще разкрият подробности за всяка една от песните в специално създадената платформа eurovision.icard.com. Първото EP на Виктория ще бъде представено през февруари в дигиталните стрийминг платформи, както и в официалния ѝ YouTube канал.

Музикалните фенове ще могат да дадат своите коментари за общо 6 песни. Една от тях ще бъде “Ugly Cry”, която беше представена през ноември 2020 година. Песента зае високи позиции в едни от най-престижните музикалните класации в България и предизвика голям интерес сред международните почитали на конкурса. От февруари “Ugly Cry” ще бъде част от програмата на MTV.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Конкурсът ще бъде излъчен пряко по БНТ 1 от 22:00 часа. Проектът „Евровизия“ в България се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Ligna Group, с подкрепата на българската финтех компания iCard – официален спонсор на пътя на Виктория до Ротердам.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русский ВИС-2 АД

    2 1 Отговор
    Сашо Роман на Евровизия!
  • 2 Русский ВИС-2 АД

    1 2 Отговор
    Емилия на Евровизия!
  • 3 Русский ВИС-2 АД

    0 3 Отговор
    Чалгата на Евровизия!
  • 4 последно место

    2 6 Отговор
    Ужас.. Джендър сатанист ще ни представя.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."
  • 6 НА ПАНГАРА

    0 4 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ЕВРОВИЗИЯ , БЕЗПЛАТЕН ВАЗЕЛИН И ЗА ТЯХ !