8 Март, 2021 22:49 2 924 0

Отчаяна майка се изправя срещу агресията в предградията

  • хариет тайс-
  • лъжите които изрече

Британката Хариет Тайс, която нашумя с дебютния си роман „Кървавият портокал“, се завръща с още по-дързък и обсебващ трилър, озаглавен „Лъжите, които изрече“

Отчаяна майка се изправя срещу агресията в предградията - 1
Снимки: Сиела

На игралната площадка цари законът на джунглата, затова пък пред входа на училището няма никакви правила… Когато Сейди Роупър се връща в Лондон, тя е решена да съедини отново отломките на разбития си живот. Най-напред трябва да настани дъщеря си в ново училище, едно от най-престижните в града. Следва да възстанови кариерата си на проспериращ пледиращ адвокат, която е пожертвала заради брака си преди десет години. Ала нищо не върви по план.

Училището не посреща сърдечно новодошлите, дъщеря ѝ още не си е създала приятелски кръг, а другите майки са също тъй яростно конкурентни като децата си. Сейди незабавно се озовава в ролята на аутсайдер, докато се ориентира в суровата политика пред вратите на училището. Нещата сякаш се подреждат, когато Сейди започва работа по скандално нашумяло дело, идеалната възможност за нея да се докаже отново, та макар и опасен флирт да заплашва да замъгли професионалната ѝ преценка.

Отчаяна майка се изправя срещу агресията в предградията

Когато Джулия, тарторката на училищните майки, се сприятелява със Сейди, я придърпва в центъра на свят, от който преди отчаяната майка е била изключена. Скоро за Сейди и семейството ѝ нещата изглеждат прекрасни, но дали това близко ново приятелство не ѝ пречи да прозре истината? Сейди поддържа близост с приятелките си, но онова, което не знае, е, че враговете ѝ са още по-близо.

Шокиращ, мрачен и пристрастяващ, „Лъжите, които изрече“ е грабващ психологически трилър, написан от майстор разказвач. Романът излиза на български език в превод на Надя Баева и ще се появи в книжарниците на 12 март.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА