Last news in Fakti

19 Юли, 2022 09:28 1 782 4

Максим Генчев готви нов филм

  • максим генчев-
  • десислава ковачева-
  • нов филм

Наскоро спечелихме конкурс за заснемането на филм за любовта между Иван-Александър и еврейката Сара, чийто плод е Иван Шишман, заяви продуцентът Десислава Ковачева

Максим Генчев готви нов филм - 1
Снимкa: БГНЕС

На територията на село Байлово ще се проведат чествания. Това е родното място на Димитър Иванов Стоянов, творил под псевдонима Елин Пелин и отбелязваме 145 години от рождението му.

"Филм по класическа творба се създава емоционално. Това е единственият начин да се припокриеш с респекта и неудобството на посегнеш на класическа творба. Това е порив, който вече 15 години не ме напуска, когато правя филми, свързани с българската литература или български национални революционери. Това заяви режисьорът Максим Генчев пред Bulgaria ON AIR.

"Филмът "Гераците" е първият ни игрален проект и той сякаш ни ориса да работим с националните ни ценности. Вярвам, че Елин Пелин ни дава енергия в този момент и ние имахме честта да снимаме в родния му дом в Байлово", коментира продуцентът Десислава Ковачева.

В отговор на въпрос каква е била причината да изберат именно Байлово за своя снимачна площадка, Генчев подчерта, че това им е предоставило възможност да спестят средства, тъй като "локацията, хотелите, прехраната и транспортът на екипа са най-голямото перо в производството на един филм".

"Самият Елин Пелин ни се появи. Още преди 15 години трябваше да снимаме как Елка се удавя в реката и Маргалакът я спасява. Понеже нямахме материална възможност да снимаме на река, видях, че над една каца се е изобразил Елин Пелин. За нас това беше знак и си казах, че ще удавим Елка в кацата", разказа Генчев за работата си.

По думите му най-трудната част от работата по филма е била да съчетае ролите на режисьор и актьор.

"Вярваме, че градът, който приема да носи името на писателя Елин Пелин, е зареден с творческа енергия и задължението да твори завинаги", категорична е Ковачева. Оказва се, че това е единственият проект, финансиран от самата община.

"Само няколко големи града в България в момента имат програма за кино произведения, а виждате, че това е нещо вечно - създаден е преди 15 години и ни връща към наши национални ценности", констатира Ковачева. Тя бе категорична, че Елин Пелин и "Гераците" са ги орисали да работят по националните теми.

В резултат на работата им се "раждат" проекти като "Дякон Левски", а преди няколко месеца излезе и филмът за Христо Ботев.

"Наскоро спечелихме конкурс за заснемането на филм за любовта между Иван-Александър и еврейката Сара, чийто плод е Иван Шишман," заяви продуцентът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Девлск

    6 0 Отговор
    За ДПС ли ?
  • 3 Филип Георгиев

    3 0 Отговор
    ПАК ЛИ ? ТОЯ Е ПО ДОБЪР ОТ ЕДУАРД ЗУИК
  • 4 Въпросче

    9 1 Отговор
    Сам ли си ги гледа филмите тоя? Всичко е пране на кинти.