Last news in Fakti

25 Август, 2022 13:45 3 435 6

И "Аватар" се завръща на големия екран

  • аватар-
  • в кината-
  • септември-
  • стивън спилбърг

Лентата е в забележителна, технически подобрена версия

И "Аватар" се завръща на големия екран - 1
Снимка: Shutterstock

След "Извънземното" и "Челюсти" - на Стивън Спилбърг, и "Аватар" на Джеймс Камерън, се завръща в кината - на 23 септември, съобщават от "Форум филм". Лентата е в забележителна, технически подобрена версия - на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, дублирано и със субтитри.

Създаденият през 2009 година фантастичен епос, носител на три награди "Оскар" и с приходи от 2,84 милиарда долара, продължава и до днес да бъде най-касовият филм на всички времена.

Действието на "Аватар" се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният, бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята.

Прожекцията е прелюдия към премиерата на следващата част от историята на Пандора - "Аватар: Природата на водата", което ще дебютира в кината от 16 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 густ

    10 2 Отговор
    То по-добре да пускат стари филми отново на кино, отколкото новите бози.
  • 2 Анонимен

    7 1 Отговор
    Преди години се правеха филми с оригинален сценарий, а не само продължения на филми и филми по комикси.

    Коментиран от #6

  • 3 Механик

    9 1 Отговор
    Дано не са го ос-рали по стара американска традция.
    Смело мога да каже, че АВАТАР е един от малкото американски филми в последните 30 години, който ми е харесал и като история, и като игра, и като заснемане.
    Заради тоя филм, две години по-късно си купих огромен и много скъп 3Д телевизор, който не съм включвал от поне 5 години, тъй като няма какво хубаво да гледам на него. Язък за парите и за надеждите!
  • 4 Помак

    4 1 Отговор
    ....много харесва таквис филми...кат бях млат цял ден гледах фантастики ...
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    Хайде, и този филм да окепазят, в старание да доизтупат празния чувал, като не могат да измислят нищо интересно.
  • 6 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Тогава не управлявах сороси и хендъри, без дарба, без собствена мисъл и творчество, стараещи се само да унищожат чуждия труд.