21 Юни, 2024 11:58 2 172 18

Горан Брегович ще изнесе специален концерт в Пловдив през септември

  • горан брегович-
  • концерт-
  • пловдив-
  • септември-
  • сърбия

Концертът на Брегович ще открие модернизирания стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Горан Брегович ще изнесе специален концерт в Пловдив през септември - 1
Снимка: БГНЕС

Известният музикант и композитор, носител на множество награди - Горан Брегович, ще направи исторически концерт на 11 септември у нас. Той, заедно с прочутия си оркестър, ще зарадва феновете си в Пловдив.

Концертът ще бъде от особено значение, тъй като това ще е дебютното голямо събитие на единствения модерен стадион в България - "Христо Ботев", Пловдив.

Билетите за предстоящото шоу на мегазвездата на балканската музика вече са в продажба на цени между 70 и 90 лв. за правостоящо и седящо място. Предвидени са ВИП билети за т.нар. Golden Circle пред сцената на цена 200 лв. Притежателите на клубни карти могат да се възползват от 20% отстъпка от цената на пропуските за концерта.

Част от приходите пък ще бъдат дарени за каузата по изграждането на музея на ПФК Ботев, където ще бъде съхранявана и популяризирана историята на клуба.

Предстоящият концерт на Горан Брегович е първото голямо музикално събитие, което ще се проведе на стадион „Христо Ботев“ след неговата модернизация, с което ще бъдат отворени вратите за бъдещи културни събития от висок ранг.

Удивителният Горан Брегович е известен със способността си да съчетава класически оркестрови аранжименти с традиционни балкански мелодии и модерни стилове като рок и поп. Неговите емблематични хитове, включително Mesecina, Kalashnikov и Beauty Sonata, са познати и обичани от феновете по целия свят.

През цялата си кариера Брегович е продал над 20 милиона записа и е композирал музиката за повече от 60 филма. На родна земя Горан Брегович ще пристигне най-вероятно със своя оркестър за сватби и погребения и заедно ще изпълнят най-големите му хитове.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    9 0 Отговор
    Е така е свърши далаверата с реклама на хазарт и трябва да работи!
  • 2 шегичка

    4 0 Отговор
    За песента "Калашников" публиката с калашници ли ще го аплодира.
  • 3 Сърбите гонят този кючекчия

    13 6 Отговор
    от страната си, ние го приемаме. Народеееееееееееее, народе!
    Сърбите са били и си остават наш враг на Балканите заедно с Русия!

    Коментиран от #5, #11

  • 4 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    4 2 Отговор
    НА 9 - 11 ДА ПОЗДРАВИМ ЗАЕДНО БРАТЯТА СЪРБИ
    ....
    ВСИЧКИ АМЕРИКАНЦИ
    ...
    С АЛ КАЙДА КЮЧЕК :))

    Коментиран от #6

  • 5 утре

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сърбите гонят този кючекчия":

    да не пропуснеш прайда полицаите вече са боядисали щитовете и каските в розово за да ви пазят.
  • 6 Чети историята другар!

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    В Сърбия има две групи хора -
    едните са шумадийски ци..гани/сърби/, а другата са българи, които с убийства и терор сръбската държава направи сърби, наречени от сръбската пропаганда още и „стари сърби“. Чети Христо Ботев за да разбереш какви братя са ни твоите сърби:

    Сърбия и нашето освободително движение
    Христо Ботев
  • 7 Как разбра, че ще е исторически?

    9 1 Отговор
    Гледал съм два концерта на Брегович и на двата до края на концерта се напи на кирка. На първия пя малко повече, на втория пускаше някакви млади звезди, включително българки, да му пълнят програмата.

    Ако си почитател на сърбофолка - ходѝ.
  • 8 Влади Джи

    5 2 Отговор
    Този свирач върти само на Балканите, изкуството му не се продава на запад. Лошо няма, на всеки му трябват пари, но пак ли със същите ц"и напеви отпреди 30 години?
  • 9 Явно

    5 2 Отговор
    Няма български изпълнители, та този русофил трябва да вземе участие.

    Коментиран от #12

  • 10 Анджо

    4 2 Отговор
    По големи тъпотии не съм слушал, от тоя нищо не става. Има ли някой да го слуша. Сръбска музика вече няма, всичко остана от миналият век. Новите им певци подражават на старите изпълнители.
  • 11 Сандо

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сърбите гонят този кючекчия":

    А защо да са ни приятели?Затова,че пускахме натовските самолети да ги бомбардират?
  • 12 Сандо

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Явно":

    Колко пъти софиянциг-те-русофоби вече го посрещате в София?Че и на Нова година идва да ви радва и пеете и пиете по време на концертите му.Гиди лицемери столични!

    Коментиран от #13

  • 13 Дими

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    На Нова година си бяхме наши хора. Този ни сме го канили, ни е проявявал инициатива да идва. В София, да не си помислиш за Београд.
  • 14 иван петков

    4 2 Отговор
    ГОРАН БРЕГОВИЧ, ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ, ЛАКЕЙ НА ЧУДОВИЩЕТО ПУТИН
    ЖАЛЪК ЧАЛГАР! КАКВА ТЪПА И ГРОЗНА КРЪЧМАРСКА ЧАЛГА ПРОИЗВЕЖДА ТОЗИ СРЪБСКИ ПРОСТАК ГОРАН БРЕГОВИЧ И ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ СЕ СЛУША ПРОСТАТА СРЪБСКА МУЗИКА, ТОЛКОВА ЛИ СМЕ СЕ ОПОРСТАЧИЛИ ТА ДА СТИГАМЕ ДО ЛЕПА БРЕНА / ЛЮБИМКАТА НА ТИКВАТА/ И ДО ГОРАН БРЕГОВИЧ?!! СРАМНО, НАЛИ?!
  • 15 Роланд ДЖУНО 60

    1 1 Отговор
    Горан Брегович не е етнически сърбин , а босненец роден в Сараево . Прави музика защото го може и това го доказва с концертите си по целия свят . Навремето през соца Югославия и в частност Сърбия за България си беше западна страна не само на географската карта , а и на икономическата. Те си имаха “собствен социализъм “ и работеха в Германия , Австрия , Италия . На съборите в Драгоман цяла западна България се снабдяваше от тях с дефицитните тогава брандове маратонки , дънки , часовници , гидорета (инструменти за авторемонт ) и т.н. А за сръбските шоколади …
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СМЕХОРИИ

    1 0 Отговор
    Ама само тох ли,... аз мислех цяата тройка от рекламата балабар с Кауфланд
    Ноо, няма да го гледам де, вече е музикална история
  • 18 Концерт

    0 0 Отговор
    По чалга и простотия .
    Ако сте българи , бойкотирайте го.