Last news in Fakti

26 Август, 2022 11:07 2 256 0

Филмът "На Западния фронт нищо ново" се кандидатира за "Оскар"

  • оскари-
  • ерих мария ремарк

Продукцията спечели в конкуренция с други осем филма в надпреварата за най-добър международен филм

Филмът "На Западния фронт нищо ново" се кандидатира за "Оскар" - 1
Снимкa: Shutterstock

Жури в Мюнхен одобри антивоенната драма "На Западния фронт нищо ново" за кандидатурата на Германия за награда "Оскар" за 2023 г., съобщи ДПА.

Филмът на режисьора Едуард Бергер е адаптация по романа "На Западния фронт нищо ново" на Ерих Мария Ремарк от 1929 г.

"Ерих Мария Ремарк е написал преди близо сто години книга, която за съжаление днес е по-актуална, отколкото очакваме", каза Бергер.

Продукцията спечели в конкуренция с други осем филма, но това е само първият етап от надпреварата за най-добър международен филм. През декември ще бъде обявен списък от 15 международни продукции, измежду които ще бъдат избрани пет за надпреварата за наградата "Оскар". Церемонията за отличията на Академията за кинематографично изкуство и наука на САЩ ще бъде на 12 март 2023 г.

Германия спечели "Оскар" за чуждоезичен филм преди 15 години с "Животът на другите" на Флориан Хенкел фон Донерсмарк.

Първата екранизация на романа на Ремарк "На Западния фронт нищо ново" е от 1930 г. Американската продукция на режисьора Луис Майлстоун е отличена с "Оскар" за най-добър филм, допълва БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА