Last news in Fakti

2 Септември, 2013 14:59 2 536 0

Завършиха снимките на филма за Левски в Старозагорско

  • завършиха-
  • снимките-
  • филма-
  • левски-
  • старозагорско

Отделни епизоди са снимани в района на Мъглиж и село Юлиево. Филмът ще бъде завършен 2014 г.

Завършиха снимките на филма за Левски в Старозагорско - 1
Снимка: „Старозагорски новини”

Близо седмица екипът на новия български игрален филм за Васил Левски снима отделни епизоди в района на Мъглиж и село Юлиево, съобщи вестник „Старозагорски новини”. Припомняме, че режисьор е Максим Генчев, познат на зрителите от популярния сериал "Седем часа разлика", който също има роля във филма. В образа на Левски се превъплъщава актьорът от Плевенския театър Веселин Плачков, след като Генчев се отказа от други популярни лица - на Калин Врачански и Димо Алексиев. От известно време филмът продължава и с нов продуцент - Златина Филипова.

В снимките участваха членове на прабългарската школа "Багатур", а върху снимачния процес работи и старозагорският фотограф Цветан Четъшки.

"Аз няма да покажа Левски на бесилото. Не искам да виждам едни люлеещи се крака. Но ще го видите в снежната буря с неговите сини очи като знак на надеждата и любовта", заяви  Максим Генчев. "Избрал съм изключително талантлив екип. Нямам намерение да правя скучен български филм, а един романтичен разказ, който искам да види цял свят. Сценария съм го написал с оглед на днешното време. Не съм търсил историческата правда, за да бъде тя сама по себе си. Правил съм аналогия между онова време и режисьорската ми оценка на самата драматургия. Всичко, написано за онова време, се отнася и за сегашното, индиректно. Щастлив съм, че мога да говоря и да показвам нещата такива, каквито са. Иначе няма да има смисъл", добави Максим Генчев.

Актьорът Веселин Плачков бе категоричен пред медията ни: "Във филма няма да има никакви компромиси по отношение на визия, актьорска игра и режисьорски решения. Така че, ако искате да видите България, независимо от всички политически сили и техния цвят, помогнете да го има този филм. Защото каквато и политическа сила да победи, ако я няма България, на кого ще са необходими политическите сили? Аз съм срещал и срещам такива хора родолюбци, които правят всичко безвъзмездно и в името на България - като Левски, и затова се старая в живота си да съм такъв."

През ноември и декември снимките ще продължат край с. Къкрина, където Апостолът е заловен. Очаква се филмът да бъде завършен през 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА