Last news in Fakti

3 Октомври, 2023 13:27 1 434 3

Остават броени дни до RETROVERSE - най-големият ретро фестивал в София

  • retroverse-
  • ретро фестивал

Носталгията към 90-те - по-силна от всякога

Носталгията по 90-те сякаш никога не ни е напускала, а цялата тази енергия впрягаме в предстоящия фестивал RETROVERSE: RETRO LOVERS FEST - най-голямото ретро събитие на територията на София. Концертите ще се проведат на стадион “Юнак” на 6 и 7 октомври, а на сцената ще се качат девет от най-емблематичните артисти на 90-те години - C-Block, NANA, SNAP!, Technotronic, Hot Chocolate, Papa Bear, The Real Milli Vanilli, La Bouche и Down Low.

От българска страна, съпорт ще окажат познати лица като Deep Zone Project, Дует EXPOSE, Румънеца и Енчев, Гумени Глави и DJ Marti G, които ще напомнят за себе си и ще зарадват публиката с добре познати хитове.

Освен на любимата музика на диско звездите от 90-те, посетителите на RETROVERSE: RETRO LOVERS FEST ще могат да се насладят и на страхотна атмосфера и условия в рамките на фестивала. Концертите ще се проведат на най-голямата декорирана сцена у нас с площ 13 декара, а за възможно най-перфектно изживяване ще допринесат впечатляващи специални ефекти, релакс зона с хамаци и барбарони, 23-метрови барове за алкохолни напитки, апетитна храна, атракциони и специално обособени зони за най-малките с ангажирани аниматори и охрана.

За деца под 7 години, билетите за концертите и детската зона са безплатни.

Организаторите напомнят, че родителите трябва да разполагат с с декларация в свободен текст с имена и подписи, и с имената и възрастта на децата.

При приключване на концертите, желаещите да продължат купона ще могат да го направят на специалното афтър парти, което ще се проведе в зала, изцяло декорирана в духа на 90-те години. Там ще присъстват и звездите на вечерта, с които всички желаещи ще могат да се снимат и да помолят за автографи, докато за настроението на гостите се грижат DJ-и.

Силната носталгия към 90-те години се превръща във все по-осезаема тенденция в последните години. Подобни сигнали се забелязват все по-често в света на поп културата, а доказателство за това са възраждащи се трендове в модата, музиката, киното и телевизията, и дори технологиите. Спокойно можем да кажем, че алтернативната култура на 90-те не е забравена, дори напротив - все повече хора се връщат към нея, изживявайки отново спомените си от едно незабравимо десетилетие.

Някои от най-големите звезди на 90-те - гости на RETROVERSE

Едни от най-запомнящите се диско артисти на 90-те ще бъдат сред звездите, които ще радват публиката на ст. “Юнак” в София на 6 и 7 октомври.

SNAP! е немска евроденс група, основана в края на 80-те от продуцентите Michael Münzing и Luca Anzilotti. През годините съставът на SNAP! се променя нееднократно, но групата не изневерява на основния си принцип - да създава качествена музика.

Сред най-известните хитове на немската формация са песни като “The Power” и “Rhythm Is a Dancer”.

NANA, с истинско име Nana Kwame Abrokwa, е немски хип-хоп артист от ганайски произход, радващ се на пик на популярността си в средата на 90-те години, благодарение на своя платинен дебютен албум, носещ неговото име. Едно от най-разпознаваемите му парчета е “Lonely”, достигнало до №1 в държави като Германия и Швейцария.

C-Block са други представители на немската рап и диско музика, основани през 1995 година от продуцентите Frank Müller и Jörg Wagner. Слушайки C-Block, слушаме гласовете на рапърите Red Dogg и Mr. P, докато си припяваме вечни хитове като “So Strung Out” и “Broken Wings”.

Тези и много други артисти очакват феновете на 90-те на ст. “Юнак” в София на 6 и 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЖЕКО

    9 0 Отговор
    ХОРАТА ПОМНЯТ ДОБРИТЕ ВРЕМЕНА И НЯМАШЕ ДЖЕНДЪРИ
  • 2 Просперитет

    1 0 Отговор
    Яко, много яко ! Най-бедната държава в ЕС цяло лято яко харчи пари за "културни" развлечения на софиянци. От края на юни в Южния парк през Джаз Ту, та в безкраен ежедневен Съммър фест до края на септември... А сега - октомвриийски ретро върс... Пък пари за тротоари и озеленяване - няма.

    Коментиран от #3

  • 3 Стара приказка

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Просперитет":

    Думите отлитат. Писаното остава ! Така и с "културните" развлечения и тротоарите. Музиката отлита, а тротоарите остават .и се виждат и след като парите са похарчени...