Last news in Fakti

9 Декември, 2013 11:36 846 0

Броени дни до концерта на Morcheeba

  • morcheeba-
  • концерт

„Феновете винаги остават изненадани от шоуто ни, защото очакват да си седят кротко и да слушат спокойно, а то се случва точно обратното – така ги наелектризираме, че танцуват и скачат през цялото време!“ – това споделя прекрасната Скай от Morcheeba, които на 13 декември ще забият в зала 3 на НДК.

В момента Morcheeba са на щуро турне и радват фенове из цяла Европа. Отзивите след всеки концерт са повече от позитивни. И какви други биха могли да бъдат, имайки предвид дълбоките и нежни вокали на Скай Едуардс и музикалните авантюристи Пол и Рос Годфрий, които винаги успяват да ни изненадат. И да – след 18 години заедно, новият албум Head up high на невероятното трио звучи свежо, авантюристично, мечтателско, иновативно и все така в стила на групата.

„Пътуването“ на групата към сърцата на феновете започва с появата на дебютния им албум Who can you trust? преди 18 години, повлича братята Годфрий от родния им Кент и Скай от Източен Лондон и ги изправя пред десетки хиляди фенове от цял свят.

През годините триото издава седем албума, които отразяват музикалните нюанси на времето, но и носят характерния саунд, станал запазена марка на бандата. Бийт гуруто и магьосникът-продуцент Пол си спомня за следата, която Big calm, вторият албум, оставя: „Отношението на хората към него беше почти религиозно – се удивлява Пол. – Хора ме спираха по улиците и ми споделяха как албумът им е помогнал да преживеят различни неприятни етапи от живота им.“

Този позитивен и аспект от звученето “Morcheeba“ е в пълна сила и за осмия албум Head up high, който отразява поредицата от значителни промени, настъпили в живота на триото.

Morcheeba никога не са били група, която почива на стари лаври. Това се дължи на отношението и подхода им към музиката. „Имам нужда постоянно да чувствам, че се развиваме и вървим напред“, споделя Пол. „Когато правим ново парче, единствената ми мисъл в главата е как искам да взривим и зарадваме феновете, а и защо не да спечелим нови.“

Парчета от новия албум, както и любимите хитове ще чуем на 13 декември в зала 3 на НДК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА