Last news in Fakti

29 Януари, 2024 11:12 3 854 28

Съвременният Нострадамус предсказа залеза на нашия свят

  • освалд шпенглер-
  • нострадамус-
  • края на света

Краят на нашия свят или пророчествата на Шпенглер

В началото на миналия век, през 1918 година немският философ и културолог Освалд Шпенглер /1880 – 1936 / публикува своя пророчески труд „Залезът на Запада“. В него този съвременен Нострадамус с плашеща прецизност предсказва смъртта на европейската цивилизация през следващите 100 години. Тогава малцина са приели сериозно думите и дори са определили книгата като „научна- фантастика“ в стила на Жул Верн.

Но се оказа, че Шпенглер е бил напълно прав. Няма съмнение, че славната и най- развитата досега в историята Европейска цивилизация е тежко болна и бавно умира. Да, оказа се, че Освалд Шпенглер се оказа нещо като Нострадамус на 20- тия век.

Известно е, че той е единственият човек, от когото се е страхувал дори Хитлер. По време на среща с фюрера през 1933 година Шпенглер, за негов ужас, пред свидетели, открито осмива плановете на лидера на Райха да завладее света. За щастие, се разминава със затвора и смъртта.

Още през 1918 г. философът казва: – „След около сто години ще дойде краят на Европа! И ще стане по следния начин – първо ще се втурнат потоци от непознати - тогава пришълци от други страни и континенти, ще започнат погроми, бунтове, самотници и терористи ще стрелят по тълпата. Ще избухват локални конфликти, често водещи до кръвопролития и войни

В същото време една ужасна криза ще удари икономиката. Ще се появят смъртоносни болести, епидемии. И за около пет години преди края на смъртта на цивилизацията ще започнат глобалните промени в климата. Земята ще се замърси, ще се замърси и атмосферата, водата, въздуха!“

Удивително е, че точно това виждаме сега. Ако се обърнем към Историята, ще открием една странна закономерност. Всяка велика цивилизация е живяла средно от 1,5 до 2 хиляди години. Древна Гърция, Древен Рим, Вавилон, индианците маи, ацтеките от Латинска Америка, Китайската империя. Европейската цивилизация сега е 2024 г. от рождението на Христос. Сривът на съвременна Европа вече следва същия сценарий.

Сривът започна от същото място, където започна всичко – първата икономическа криза в Европа беше в днешна Гърция.

Любопитно е, че съвременните демографи вече установиха случващото се – застаряването на бялата раса, нарастване на другите раси – огромната раждаемост в Индия и Китай, голямата раждаемост в страните на Третия свят, мащабната миграция към Европа и Щатите, епидемията COVID- 19,появата на болестта СПИН.

Прогнозата на Шпенглер – белите хора на Земята стават по-малко, а бялото просто се топи като пролетен сняг пред очите ни!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    34 3 Отговор
    Думите му били предсказание ....
    А същите думи , изречени от Калерги, били план 🥸🥸🥸
  • 2 Така е,

    20 5 Отговор
    всичко е така ....
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ммм...да

    45 16 Отговор
    Вовачката е последната надежда на белите хора !
  • 5 Баба ванга измамничката

    10 22 Отговор
    Явно Нострадамус се изтърка,щото нищо не познава,ся си намерили друга изтривалка,за да предадат смисъл на безмисления си живот!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 кУмУнист

    9 22 Отговор
    А баба Яга, пардон баба Ванга чо рече, всички ке умрем само вовка и раша не.
  • 8 Освалд Хохенхохен

    11 25 Отговор
    В същата книга автора отказва да признае руснаците за нация!?
  • 9 Русофилите и руската пета колона

    20 34 Отговор
    разрушават Европа, защото не могат да преживеят, че тяхната русия никога няма да постигне нива на стандарт както на Запад! Путинистите могат само да рушат, не и да градят! Достоевски за руснаците:
    „Хора, които се скитат из Европа и търсят какво могат да унищожат. Унищожават за забавление.“

    Коментиран от #16

  • 10 Прочетете статията във Факти от същият

    19 14 Отговор
    автор Огнян Стамболиев :
    Да прочетем дядо Благоев: „Русофилството е грубо политически суеверие!“
  • 11 Дрън дрън

    2 16 Отговор
    Глупости. Пълни при това.
  • 12 айдеде

    24 1 Отговор
    - Как си, сине, в затвора? - Добре съм, бабо - хранят ни, топло е, обличат ни, лежим, спим! - Браво, сине, и да слушаш, че да не те изгонят!
  • 13 много сте наивни

    11 5 Отговор
    Някой СЕГА е чел Шпенглер и се е въдъхновил от него, което не значи, че ще успее да сбъдне "пророчеството".

    Коментиран от #18

  • 14 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    16 2 Отговор
    Това лесно може да се промени. Черни, кафяви, жълти на влака и кой откъдето.
  • 15 ха ха

    2 12 Отговор
    Пак врачки и баячки! Европа никога не е била по-чиста в последните 100 години... дори повече. Истина е, че Давос ни натресе куп икономичеки недомислици и сериозно застрашава демократичния модел, но за тях това е целта - да дръпнат килимчето на данъкоплатците и да си организират олигархичен модел.
  • 16 уйко калеко

    21 6 Отговор

    До коментар #9 от "Русофилите и руската пета колона":

    Защо обръщате темата и пак гледате в канчето на РУСИЯ.Навремето ЗАПАДА ,чрез колониалната система ограбваше БОГАТСТВАТА на Америките,Азия Африка,Австралия или 7-8 западни страни разположени върху площ от около 2,5 млн .кв км владееха около 40 мил.кв.км суша в НОВИЯ СВЯТ и ограбваха в продължение на минимум 3 века богатствата не тези територии .Запада дръпна напред икономически в сравнение с бившите си колонии и сега дойде ,,ВИДОВ ДЕН,,Според едно изследване около 2050 година във ФРАНЦИЯ ГЕРМАНИЯ НИДЕРЛАНДИЯ, ИСПАНИЯ .АНГЛИЯ,НА ВСЕКИ 5 НОВОРОДЕНИ 3 ЩЕ СА ОТ ДРУГИ РЕЛИГИИ РАСИ потомци от бившите колонии.РУСИЯ ЛИ Е ВИНОВНА ЗА ТАЗИ ЗАПАДНА ЛАКОМИЯ.

    Коментиран от #24, #25

  • 17 минзухар

    21 1 Отговор
    Не знам какви зелени политики и какви опазвания на природата правят .При социализма всичко беше в стъклени опаковки , а сега сме заринати от найлон и пластмаса .Доста е лицемерно да говорят за климата и да се возят на часни самолети и яхти .А как точно пазят климата в Украйна ?
  • 18 уйко калеко

    11 1 Отговор

    До коментар #13 от "много сте наивни":

    Не знам кой е наивен ,но около 80% от това което е писал е факт.ЕВРОПА се напълни с емигранти от ИРАК,АФГАНИСТАН ,СИРИЯ ЛИБИЯ.все места където САЩ ИСКАХА ДА НАЛОЖАТ ДЕМОКРАЦИЯТА.ОТДЕЛНО ФРАНЦИЯ СЕ ЗАДРЪСТИ ОТ АЛЖИРЦИ И МАРОКАНЦИ ОТ БИВШИТЕ Й КОЛОНИИ.В найголемите френски градове има квартали където законната власт не може да влезе.ВЪОБЩЕ АКО НЕ СЕ ВЗЕМАТ НЯКАКВИ МЕРКИ ЕВРОПА ИМА НЕРАДОСТНО БЪДЕЩЕ..

    Коментиран от #23

  • 19 Няма лошо

    6 0 Отговор
    Нарича се еволюция. За природата цветът на кожата няма никакво значение. Напред продължават по-приспособимите. От еволюционна гледна точка, те са и по-умните.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Счетоводител

    4 2 Отговор
    Същата статия я има преди 2 - 3 месеца публикувана.
    Явно и сайта и писателя толкова си могат :)
  • 22 ССС

    4 3 Отговор
    Браво, браво, от тук от там, малко в контекста, много извън контекста и потвърдихме прогнозата за края на Европейската цивилизация.

    Всичко започнало и свършило в Гърция, ама в същото време започва и от Христос.

    Не мога да разбера огромната раждаемост на Индия и Китай сега ли я установиха анализаторите или тя съществува в последните петдесет - седемдесет години и много преди това, просто сега е намалена детската смъртност. Същото се отнася и за страните от третия свят. А иначе Китай и Индея станаха по милиард и триста милиона точно на стотната годишнина от предсказанията на германеца, за да потвърдят анализа на автора.

    Автора може би не знае, но в Европа болестта СПИН е отдавна овладяна и контролирана, виж в доста африкански държави, тя все още не е контролирана и достига до 15-20%, а и до 30% от населението.

    И накрая се питам, защо всички искат да емигрират в Европа? Защото европейската цивилизация умира, предполагам, а пък емигрантите са прости и отиват там където всичко си отива, отново предполагам. Това е като загниващия капитализъм, той гние, но всички искат да идат да живеят в западна Европа, а не в РФ, Китай или Северна Корея.
  • 23 обясних защо

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "уйко калеко":

    Има си дубльори.
  • 24 ССС

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "уйко калеко":

    А пък руснаците не са ЛАКОМИ?!?!

    Това съвсем малкото парче земя от Урал и Кавказ на запад до Тихия океан на изток е все исконна руска територия, нали? Там се живели и сега живеят само етнически руснаци нали, там други народи нама нали? Т.е. дори и да има други народи, те доброволно са отишли при царя-бащица и са го помолили да се присъединят към русия, за да може той да ползва природните им богатства.

    Защото всичките богатства - петрол, газ, диаманти, редки метали са все в европейската част на Русия. В азиатскта част няма нищо - руснаците са я завладяли и са пропили с водка коренното азиатско население за да направят живота им по-добър нали, познавачо на западната колониална политика?

    А забравих, руснаци е имало и в Аляска, ама пък оня простия цар я е продал на американците. Това защото да могат съвременните познавачи, като теб да казват, как западните държави са лакоми, а Русия не е. Русия не е лакома и това, че е завзела 1/3 от Азия е доказателство за това. Щеше да е лакома ако беше завзела половинета Азия, но видиш ли не е, а е продала и това което е имала от америките, което я прави още по неЛАКОМА.

    Коментиран от #26

  • 25 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "уйко калеко":

    Защото нито знаят,нито мислят.Защото гледат телевизии и приемат безкритично видяното за голата истина.А някои от тях го правят за пари,те поне имат някакво оправдание.За последните е добре да си припомнят съдбата на Юда,предал Исус за толкова желаните сребърници.
  • 26 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ССС":

    А кой имаше Империя,в която Слънцето никога не залязваше?Те според теб са най-хубавите и прекрасни хора,та сега доброволно им станахте изтривалка за краката!
  • 27 бай Даньо

    3 0 Отговор
    За жалост тая книга май трябва да се прочете. Интересно Ганчо като е с единия крак на запад с другия във въздуха я задницата му към Босфора гледа как ще падне !?
  • 28 ганю

    0 0 Отговор
    Зад това стой мафията