Last news in Fakti

21 Януари, 2014 20:50 3 004 0

Оперетата изпрати Лиляна Кисьова

  • лиляна кисьова-
  • оперетата-
  • музикалния театър-
  • поклонението

Музикалният театър посвети тазвечершното си представление на любимата сценична партньорка на Видин Даскалов

Оперетата изпрати Лиляна Кисьова - 1
Снимка: БТА

Десетки почитатели се стекоха днес в Националния музикален театър "Стефан Македонски", за да изпратят с цветя една от най-големите оперетни звезди на ХХ век - Лиляна Кисьова, майсторката на субретните роли, очарователната партньорка на сцената на незабравимия Видин Даскалов.

През сълзи колегите й си спомняха голямата артистка и приятелка.

Тя обичаше всички. Такова слънчево същество рядко се ражда! Дано сега да ни грее отгоре... Нейният дух е вграден в този салон и в тази сграда, коментираха опечалените.

Бог да я прости! Обичаме я много и няма да плачем. Ще се смеем и ще пеем за нея, споделиха певците Марчо Апостолов, Светлана Иванова, бившият директор на ДМТ професор Светозар Донев и Станимира Василева. Без нея културният ни небосклон помръкна, каза тъжно по време на поклонението друга прима на оперетата от близкото минало - Людмила Чешмеджиева.

Тази вечер екипът на Музикалния театър посвети представлението си "Службогонци" на паметта на Лиляна Кисьова, която преди години също е блестяла в този спектакъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА