Last news in Fakti

13 Февруари, 2015 18:30 3 385 1

Отиде си писателят сатирик Петър Софрониев

  • петър софрониев-
  • писател-
  • сатирик-
  • неочаквано-
  • поклонението-
  • "казано честно, всичко ми е наред"-
  • васил найденов-
  • песни

Казано честно, всичко ми е наред, написа той за Васил Найденов

Отиде си писателят сатирик Петър Софрониев - 1
Снимка: ИК "Жанет 45"

Българската култура претърпя поредната тежка загуба – на 12 февруари 2015 г. неочаквано ни напусна българският писател сатирик и журналист Петър Софрониев (1950-2015), съобщиха от Министерството на културата.

Петър Софрониев е сценарист на предаванията в БНТ “Вариант “, “Събота - късен следобед”, “Клуб “НЛО”. Автор е и на текстовете на около 40 песни, на либрето за мюзикъл, на пиесата “Отвори, аз не съм лош човек”, на книгите с хумористични разкази и миниатюри “Мелодия за шведско японче и саксофон”, “Нормални до доказване на противното”, “Посока Запад” и др. Една от най-известните негови песни е “Казано честно, всичко ми е наред” в изпълнение на Васил Найденов.

Петър Софрониев е журналист с близо 30-годишен стаж в централните ни вестници. Писателят бе известен и с активната си гражданска позиция и гражданско поведение.

Петър Софрониев е член и на Съюза на българските писатели. Фейлетонистът Петър Софрониев е носител на престижната награда „Чудомир” за хумористичен разказ.

Със съдействието на Министерството на културата последният дом на българския писател сатирик и журналист Петър Софрониев ще бъде в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Поклонението ще бъде на 16 февруари 2015 г. (понеделник) от 11:00 часа в църквата на Централните софийски гробища.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнжфнфйхфрхъуртърнфк

    0 0 Отговор
    В последно време всички започнахме да напускаме кораба внезапно.Това е резултат от добрия начин на живот който ни осигурява любимото ни правителство!Хората започнаха да мрат като мухи по на 60-60 години в чест на любимите ни политици изедници!