Last news in Fakti

28 Март, 2014 13:52 1 932 0

Наследницата на Чингис Хан откри ексклузивна изложба у нас

  • наследницата-
  • чингис хан-
  • изложба-
  • у нас-
  • йона тукусер

Изложбата е с продължителност едва 24 часа

Вчера вечерта в галерия Ракурси беше открита ексклузивна за страната ни изложба, която ще бъде с продължителност едва 24 часа. Нейн автор е наследницата на Чингис Хан – Княжна Йона Тукусер, която е отраснала в Бесарабия и притежава българско самосъзнание. Младата художничка вече има успешни изяви в галерии в Ню Йорк и Париж, където нейни творби се радват на изключително положителни коментари от страна на критиците и колекционерите.

Темата на изложбата е „Корен“. Самата тя е част от международния американо-български проект "Геоложки пулс", който стартира в края на миналата година и се очаква да достигне своята поанта през месец май, когато официално ще бъде представен пред широката общественост. Автор на проекта е художникът Йонко Иван. По време на проекта публиката ще има възможност да се докосне до рядкопоказвани платна на Дечко Узунов, Найден Петков и Христо Явашев-Кристо.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА