Last news in Fakti

21 Август, 2014 12:26 1 678 0

Ghettoman ще съди Йоана Драгнева заради авторски права

  • ghettoman-
  • съди-
  • йоана драгнева

Той вече е подал жалба в ДАНС, където са установили, че авторските му права наистина са нарушени и са предали случая по компетентност към Министерството на културата

Ghettoman от група "Хората от Гетото" се заканва да съди Йоана Драгнева, защото не му е заплатила за труда по две от последните си парчета, съобщиха от TV7.

"Аз съм сценарист, режисьор, оператор, продуцент и монтажист на два от нейните клипове – "100 неща" с Лео и "Само между нас". Тя дълго ме увещаваше, че ще плати и когато сериозно тръгнах да си търся правата, пусна жалба срещу мен, че я рекетирам", обясни Ghettoman.

Той вече е подал жалба в ДАНС, където са установили, че авторските му права наистина са нарушени и са предали случая по компетентност към Министерството на културата.

Чакам тяхното постановление и започвам гражданско дело, защото когато авторските права са нарушени, законът не работи много добре и трудът на един автор може лесно да бъде откраднат, заяви Ghettoman.

Той обясни, че практиката е първо да се създаде продуктът, той да се предаде на изпълнителя и чак тогава да се подпише договор. Така на практика творческите екипи работят на честна дума.

По думите на Ghettoman става дума за хиляди левове, но той е преценил, че съдът трябва да остойности труда му и да определи за каква сума да е искът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА