Last news in Fakti

3 Април, 2015 04:28 1 472 1

Откриват модерна онкология във Варна

  • онкология-
  • варна-
  • модерна-
  • откриват

Днес ще бъде открит  „Онкологичен и лъчетерапевтичен център „Света Марина” Варна“.

Очаква се на церемонията да присъстват министъра на здравеопазването Петър Москов министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлов.

Проектът за изграждането на центъра е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерство на здравеопазването. Тя е финансирана по Схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за реконструкция, обновяване и оборудване на държавни лечебни и здравни заведения в градските агломерации“ по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. с общ бюджет 147 млн. лв.

Общата стойност на проект „Изграждане на онкологичен и лъчетерапевтичен център „Света Марина” Варна“ възлиза на 18 759 215, 31 лв., от които 15 766 904,10 лв. са безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие, а 2 992 311,21 лв. са национално съфинансиране.

От 11.30 ч. в Клиниката по лъчелечение ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие.

За 12.10 ч. е предвиден кратък брифинг. Той ще се проведе пред клиниката, която се намира на етаж I на Онкологичния и лъчетерапевтичен център.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Добра новина на фона на случващото се в БЪЛГАРИЯ.