Last news in Fakti

21 Септември, 2011 10:16 1 007 1

С ритъм и емоция Мор Карбаси омагьоса София

  • мор карбаси

Може би шаманите говорят по този начин...Може би магьосниците омагьосват така... това са въпросите, които си задава инстинктивно човек, когато чуе песента на Мор Карбаси.

 

 

Сила. Страст. Спокойствие. Емоции. Пътешествие. Приключение. Всичко това може да се изпита на подобен концерт с подобен заряд. Коя е Мор Карбаси?

Дивата, която разказва приказки... или може би своята приказка, която омагьосва, колкото и да не вярваш. София занемя и просто заслуша притчите на певицата от Йерусалим. Eкзотичната певица Мор Карбаси изнесе концерта си пред българската публика в "София Лайф клуб", като накара публиката си да се хване за нея и просто да лети, незнайно накъде, но там където мечтае.

Песните на зашеметяващата дива са на езика ладино или джудео-еспаньол (еврейско-испански). Мор Карбаси стъпва на световната музикална сцена през 2008 г. с издаването на първия си албум и продължава да пленява международната публика със своя божествен глас и екзотична визия. "За първи път съм в България. Идвам от Йерусалим, за да споделя с вас сафарадската музика. Усещам, че тази музика ви принадлежи, както на нас", това бяха първите думи на певицата към българските меломани.

И тя го доказа, доказа, че тази музика принадлежи на всеки един "осмелил" се да посети вълшебния й концерт. В музиката на Мор можеш безпогрешно да се усети влиянието на фламенкото и фадото.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тя е под въздействието на велики таланти като Амалия Родригеш, Мадредеуш и Мерцедес Соса. Мор започва да пише собствени композиции в духа на сефарадския репертоар, за да му даде нов живот и да открие своите собствени изразни средства. Красива. Силна. Нежна, Мор Карбаси омагьоса София по мистичен начин.

Информацията е на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М Голям М Умен

    0 0 Отговор
    Сложете поне едно клипче на тази певица, да я чуеме как пее!...