Last news in Fakti

18 Април, 2016 22:00 3 319 1

Редовни тренировки срещу рак на простатата

  • тренировки-
  • рак-
  • простата-
  • здраве

Спортуването е ефикасен метод за намаляне на ефектите на коварната болест

Колкото по-често тренира един мъж, толкова по-малък е шанса да заболее от рак на простатата. Това гласят резултатите от проучване на Американското общество за борба с рака, информира UPI.

В анкетата са взели участие над 10 000 представители на силния пол между 50 и 93-годишна възраст, диагностицирани с коварната болест в периода от 1992-а до 2011-а. Всички те са споделили информация за физическата си активност преди и след поставянето на диагнозата.

Статистиката показва, че мъжете, които са водили най-активен начин на живот намалили шанса да починат от рака на простата с близо 30 процента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    0 0 Отговор
    мдаааааааааааа............. в леглото, нали !?