Last news in Fakti

12 Май, 2016 05:15 8 537 6

Веганската диета убива рака на простатата

  • рак-
  • простата-
  • рак на простата-
  • учени-
  • веган

Ракът на простатата през последните години заема все по-челно място в класациите за честота на раковите заболявания сред мъжете

Веганската диета убива рака на простатата - 1

Веганската диета е полезна за мъжете, показва последно изследване на австралийски учени. Тя спомага за намаляване с близо 35% на риска сред силния пол от развитието на опасната болест.

Учените смятат, че мъжете в разцвета на силите трябва да залагат на веганската диета,която се основава на плодове, зеленчуци, семена, ядки и други.

Добре балансирана тя може да осигурява всички необходими нутриенти (витамини и минерали), като същевременно притежава и някои здравни предимства в сравнение с вегетарианската. Правилата при храненето за веганите са почти същите както при вегетарианците, с изключение на това, че в техния прием отсъстват нутриентите, съдържащи се в яйцата и млечните храни. Затова веганите следва да планират и контролират своето хранене по-внимателно, с цел оптимален калориен прием и здравословно хранене.

Ракът на простатата през последните години заема все по-челно място в класациите за честота на раковите заболявания сред мъжете, като много от актуалните проучвания му отреждат първата позиция и го определят като най-често срещания рак сред мъжете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никито Иванов

    2 0 Отговор
    редовен секс му е майката :)
  • 2 по темата

    1 0 Отговор
    Затова той бяга към другите органи, скриха истината аборигените.
  • 3 гусин

    1 0 Отговор
    преди бехте вегетарианци,ся сичку вегани :) /
  • 4 един друг

    0 2 Отговор
    Сакън не давайте акъл на българи. Те всичко си знаят и най-вече клишетата, че "се яде само расло на кокъл", "по-убаво от свински и винско нема" и други простотии, които са чували през жалкия си живот. Нека си мрат от рак.
  • 5 Сульо

    0 0 Отговор
    обаче има странични ефекти като опростяване и много други
  • 6 Месоядното

    2 0 Отговор
    Види се твоят "щастлив" живот е захранван не само със зеленчуци, но и с доста злоба.
    Поздрави от месоядните! Ние сме по-ларж.
    Жив и здрав бъди!