Last news in Fakti

10 Октомври, 2011 14:23 1 929 0

Грандиозно шоу на Жан Мишел Жар в София

  • жан мишел жар-
  • арена армеец-
  • концерт

Жан Мишел Жар стана първият музикант с концерт в новата зала на София "Арена Армеец". Концертът започна с 40 минути по-късно от обявеното време, като за всеобща изненада и сред нестихващи аплодисменти, прочутият електронен магьосник, често наричан и "баща на електронната музика" се появи от противоположния на сцената край на залата и премина през терена като раздаваше прегръдки и ръкостискания на публиката.

На сцената Жан Мишел Жар поздрави публиката на български. И голямото шоу започна.

Сцената представляваше космически музикален кораб, с над 25 синтезатора. С Жар свиреха трима музиканти.

Шоуто продължи повече от 2 часа. Имаше лазери, мултимедия, футуристични технологии, камери, прикачени към тялото на Жан Мишел Жар и инсталирани по цялата сцена, за да покажат отблизо части от шоуто на екрана зад нея.


Жан Мишел Жар разказа, че когато в края на 70-те години се е появил на бял свят "Оксижен" - албумът, който му донесе световната слава, той получил поздравителни писма освен от родната си Франция, и от България - по това време една от страните зад Желязната завеса.

Жар, който е посланик на добра воля на ЮНЕСКО, посвети концерта си у нас на световната организация и на нейната директорка - Ирина Бокова, която определи като "впечатляваща дама от България". От сцената той обяви, че вече ще предоставя на ЮНЕСКО по един цент от всеки свой продаден билет, като призова и останалите артисти да се включат в инициативата, така че, макар сумата да изглежда съвсем малка, при повече участници в инициативата, тя може да се превърне в значим приход.

Публиката дълго не искаше да пусне големия музикант да си ходи и той изпълни два биса.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА