Last news in Fakti

21 Март, 2017 10:00 7 630 2

Йохан Себастиан Бах и неговите мисли за музиката

Йохан Себастиан Бах и неговите мисли за музиката - 1

Един от най-паметните композитори в човешката история е бил роден именно на тази дата – 21.03. през 1638 година.

Йохан Себастиан Бах е един от немските музикални генни, който оставя огромен отпечатък в историята на класическата музиката.

Неговото творчество е толкова забележително, че е било използвано в над 850 филми, реклами, видео игри и телевизионни продукции още от 30-те години на 20 век до наши дни.

Може да чуете творчеството на Бах в една от най-известните игри в света - „Тетрис“.

Влиянието на Йохан Себастиан Бах се усеща в творчеството на музикантите векове след неговата смърт. То се забелязва в електронната музика, рок и поп музиката, джаза...

И понеже легендарният композитор е много по-известен с произведенията си и не толкова с нещата, които е казвал, тук сме събрали само шест, но много вдъхновяващи, негови мисли. За него определено може да се твърди, че е човек говорил с изкуството си.

Ето и какво е казал той по отношение на музиката и творчеството:

1. Работих усилено. Всеки, който работи толкова упорито, колкото мен, може да постигне същите резултати.

2. Лесно е да се свири на музикален инструмент: всичко, което трябва да направите е да докосвате правилния клавиш в правилния момент и инструментът сам ще свири.

3. Бях длъжен да бъда трудолюбив. Който е също толкова трудолюбив, ще успее също толкова много.
4. Където има благочестива музика, Бог винаги е с благо присъствие.

5. Крайната цел и причината на всяка музика трябва да бъде само прослава на Господа и укрепване на духа. Ако това не се вземе под внимание, се получава не музика, а дяволски вопли и монотонно хленчене.

6. Целта на музиката е да трогва сърцата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Музикант

    8 0 Отговор
    Музиката трябва да гали душата и трогва сърцето.Нищо общо с Долна евтина Чалга...
  • 2 Христо Обрешков

    0 0 Отговор
    Много ми се иска, когато се постват факти от живота, особено на Гении-да се Внимава и проверява поне Два пъти... Другото е просто Неучтиво отношение към евентуалния ''читател''... Цял Свят знае-в коя точно година е роден Й.С. Бах-тя Не е 1638-ма... "Успокояващото" е, че такова Небрежно Отношение е все повече масова Практика... Такива са Съвременните "Стандарти"...на 21-век...