24 Март, 2017 15:29 1 811 2

Евровизия с уникално предложение към руската участничка (ВИДЕО)

  • евровизия-
  • руската участничка-
  • предложение-
  • конкурс-
  • юлия самойлова-
  • забрана-
  • украйна

Украйна издаде забрана за влизане в страната на Юлия Самойлова

Евровизия с уникално предложение към руската участничка (ВИДЕО) - 1
Снимка: Евровизия

Организаторите на „Евровизия“ отправиха безпрецедентно предложение към руската участничка в конкурса Юлия Самойлова, след като в сряда Киев издаде забрана на певицата да влиза в страната.

Самойлова ще има възможността да се включи в конкурса чрез сателитна връзка.

В комюнике, публикувано от централата в Женева, Европейският съюз за радио и телевизия посочва, че е "положил много усилия, за да намери решение" на създалата се ситуация, която не позволява на руската певица да участва в конкурса на 13 май.

Предложението за спътникова връзка е "безпрецедентно", посочва организацията в своето комюнике, публикувано на официалната страница на конкурса в четвъртък. "Ако Русия достигне до финала, ще важи същото решение."

На 22 март украинските власти издадоха забрана за пътуване на руския участник в конкурса „Евровизия“. Причина за решението, което има давност 3 години, стана посещението на изпълнителката в Крим, който Москва анексира през 2014 г.

Според Киев, 27-годишната Самойлова е влязла незаконно в Крим за концерт през 2015 г., преминавайки директно от Русия, а не през територията на Украйна.

Европейският съюз за радио и телевизия, който създаде конкурса, заяви, че е "дълбоко разочарован" от решението на Украйна, която тази година е домакин на финала на „Евровизия“.

"Ние трябва да уважаваме законите на страната домакин, но въпреки това сме дълбоко разочарован от решението на местните власти, тъй като смятаме, че то е в противоречие, както с духа на конкурса, така и на идеята за цялост, която лежи в основата на нашите ценности", се казва в първото изявление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zax

    3 0 Отговор
    Трябва да са болни ако се съгласят на такава порнография!
  • 2 Гад

    1 1 Отговор
    И сега ако вземе да спечели Евровизията хохлите ще се на.ерат от яд