11 Август, 2017 20:00 7 496 4

Малките мръсни тайни на Първите дами

  • първа дама-
  • президент-
  • съпруга-
  • семейство-
  • съпруг-
  • мъж-
  • жена-
  • брак-
  • дипломат-
  • скандал-
  • тайна
Малките мръсни тайни на Първите дами - 1

Всяка жена има своите малки тайни и слабости. Да ги прикриеш в доста трудно, особено когато цялата нация или цвят следва всяка твоя стъпка.

Ние скоро открихме, че дори в животите на най-известните първи дами има неща, които трябва да останат скрити от обществото.

Джаки Кенеди, САЩ

В онези години, когато Кенеди е бил президент, пушенето е било на мода сред жените и то въпреки че обществото не го е одобрявало.

Затова страстта на Джаки Кенеди към пушенето е била скрита. Дори фотографите, които работили с Белия дом не можели да правят снимки на първата дама с цигара в ръка.

Принцеса Даяна, Великобритания

До ден днешен много хора вярват, че принцеса Даяна, първата съпруга на Чарлс, Принц на Уелс, е била перфектна. Само малък процент от хората всъщност знаят, че тази прекрасна жена е имала здравословен проблем.

Даяна е страдала от булимия, която от тогава насам е наричана „тайната болест“ на принцесата или ефекта на Даяна.

Мери Тод Линкълн, САЩ

Мери Тод Линкълн произлиза от богаташко семейство и не е знаела какво е да си беден. Тя се е наслаждавала на това да реновира постоянно Белия дом и да купува луксозни мебели.

В резултат на това, тя не могла да контролира харчовете си и евентуално се замесила в грандиозен скандал, след като похарчила пари предназначени за армията.

Имелда Маркос, Филипините

Имелда Маркос, вдовицата на десетия президент на Филипините, е още една от първите дами, известна с екстравагантните си харчове. Известна с прякора „Желязната пеперуда“, тя била обсебена с това да пазарува след като получила достъп до бюджета на страната.

Когато президент Маркос и съпругата му избягали от страната след военен преврат, над 1000 чифта дизайнерски обувки били открити в апартамента на Имелда в президентския дом.

Нанси Рейгън, САЩ

Един от най-близките хора до президента Роналд Рейгън, била жена му Нанси. Те се сближили дори повече от преди след опита за покушение на президента през 1981 г. Това, което едва няколко човека знаят е, че Нанси „се съветвала с космоса“ преди да даде съвет на съпруга си. Първата дама обожавала астрологията и често посещавала личен астролог.

Хелън Тафт, САЩ

Хелън била съпруга на американския президент Уилям Хауърд Тафт. Нейното пребиваване в Белия дом съвпаднало със Сухия режим, който продължил до 1933 г.

Игнорирайки забраната за консумация на алкохол, Хелън не само не спряла да пие, но и тя самата организирала и присъствала на партита, където се леели пунш и шампанско.

Карла Бруни, Франция

Карла Бруни е съпруга на 23-ия президент на Франция, Никола Саркози. Техният романс се развил страшно бързо, а сватбата им била реалност скоро след като се срещнали.

В последствие обаче Карла признала, че предпочита полигамията пред традиционния брак. Според нейните интервюта, тази първа дама обича се радва на любовта на повече от един обожател, а нейната любов към един човек трае не повече от 3 седмици.

Рейчъл Джаксън, САЩ

Рейчъл била съпруга на седмия президент на САЩ, Андрю Джаксън. Двойката се оженила през 1794 г. Шокиращата истина дошла наяве по време на президентските избори: оказало се, че Андрю не е само съпруг на Рейчъл. Въпреки, че се омъжила на Джаксън, тя не се била развела с първия си съпруг Луис Робъртс.

Бернадет Ширак, Франция

Бернадет Ширак, съпругата на бившия президент на Франция, Жак Ширак, определено заслужава титла за много търпелива жена. Тя била много повече от първа дама.

Тя направила всичко по силите си да прикрие аферите на съпруга си. Знаела перфектно за склонността му към полигамията и дълго се преструвала, че не се случва нищо. Но наскоро всичко станало публично достояние.

Кралица Рания ал-Абдула

Рания е съпругата на крал Абдула II на Йордания. Тя винаги се държи обаятелно и според статуса си.

Но тя има една слабост, която рядко се споменава в пресата: Тя обожава да носи златни обувки, инкрустирани със скъпоценни камъни. Една такава обувка тежи приблизително 2,5 кг, но това очевидно не притеснява кралицата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Охиии

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "кроко":

    Защото не е работа на пепинчовците.

    Коментиран от #4

  • 3 Пазарен Либерализатор

    10 0 Отговор
    "В резултат на това, тя не могла да контролира харчовете си и евентуално се замесила в грандиозен скандал, след като похарчила пари предназначени за армията."
    Евентуално, казваш....
  • 4 кроко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Охиии":

    Пепинчо е на тейку ти синът му, Охиии !