Last news in Fakti

21 Декември, 2011 13:11 1 038 0

Огнено фламенко сгрява София

„Cambio De Tercio“ е пътешествие през историята на класическите и съвременни испански танци

Грандиозният спектакъл „Cambio De Tercio“ ще разтърси зала 1 на НДК на 21 декември. Постановката, организирана от продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж“ и посолството на Кралство Испания, е част от 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал.

Българската публика ще може за първи път да се наслади на изкуството на носителите на приза за най-добри фламенко танцьори на Испания - Рохас и Родригес. Те са и хореографи на зрелищната постановка „Cambio De Tercio", която вече покори сърцата на повече от 500 хиляди зрители по цял свят.

Заедно със знаменитите фламенко танцьори Рохас и Родригес на сцената ще бъдат четири изящни танцьорки, които двамата хореографи специално са подбрали по умения, темперамент и чар – Пилар Гонсалес, Мария Лопес, Ракел Тамрит и Кристина Де Вега. Шестимата ще танцуват под акомпанимента на едни от най-добрите в Испания фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви“.

„Cambio de Tercio“ е интригуващо пътешествие в 10 части през историята на класическите и съвременни испански танци. По време на шоуто танцьорите сменят 10 пъти пищните си сценични тоалети, с което допълват магията от цвят, красота, страст и феерия. Когато правят нов спектакъл, Рохас и Родригес подчиняват всеки такт и жест на страстта, огнения ритъм и красотата на изпълнението. За „Cambio de Tercio“ те казват, че са дали всичко от себе си, както и целия си опит, за да направят спектакъла истински зрелищен и неповторим.

Рохас и Родригес имат реализирани вече над 11 грандиозни спектакъла и спечелени десетки награди: най-добра танцова компания на 2000 година, първо място за фламенко танц и музика от Spain`s Performance Art Society, най-добро танцово шоу на наградите в Монте Карло и много други. Младите хореографи грабват аудиторията с богатството от танцови изразни средства, които използват и брилянтните изпълнения на танцьорите. Когато печелят първа награда на Spanish Annual Dance and Flamenco Choreography Awards през 1994 година те са само на двадесет години.

Две години по-късно създават своята компания Nuevo Ballet Espanol, с която обикалят четири континента и печелят възхищението и обичта на зрителите с невероятната енергия и магичност на фламенкото. Идеята за създаването на тази компания е да се отдаде дължимото на традициите на този прекрасен испански танц, като го направят актуален в 21-и век. Стилът на темпераментните танцьори е уникална комбинация между класическа техника и съвременно фламенко.



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА