16 Ноември, 2017 13:06 2 556 5

Етерично масло обезобрази лицето на британка (СНИМКИ)

Жената получила ужасни изгаряния

Британка получи ужасяващи изгаряния по лицето от ароматизатор, който разпръсквал благоуханно етерично масло от пачули из апартамента ѝ.

24-годишната Емили Смит публикува снимки на обезобразеното си лице в мрежата.

Инцидентът, при който тя едва не загубила зрението си, станал, когато жената решила да изключи устройството. Когато се приближила до него, то пръснало от течността, която я ударила право в лицето. Първоначално Емили не обърнала внимание, но няколко часа по-късно кожата ѝ започнала да гори, съобщава британското издание Sun.

"Чувствах как кожата на лицето ми гори, но, тъй като никога не съм имала изгаряния, не знаех за опасността от етеричните масла. Просто не можех да съпоставя нещата. Когато болката стана непоносима, се затичах да се измия и после се обадих на спешна помощ", разказва тя.

Операторът обаче, отказал да изпрати линейка в дома на 24-годишната Емили, защото според думите ѝ тя имала само изгаряния първа степен, за които не се изисква професионална медицинска помощ.

Момичето все пак получило помощ по телефона. Тя изслушала съветите на лекаря и си легнала. Но посред нощ Емили се събудила от силна болка по лицето. Взела болкоуспокояващи и пак си легнала. На следващата сутрин нещата били станали много по-лоши.

"Погледнах в огледалото и не се разпознах. Лицето ми беше подуто, очите ми бяха замъглени и непрекъснато сълзяха, а кожата ми изглеждаше загнояла. Лицето ми беше изгорено. Имах късмет, че все още виждам", добавя тя.

Сега, когато разбрала за опасността, която крият етеричните масла, Емили казва, че ако е знаела за това по-рано е щяла да потърси лекарска помощ незабавно и да избегне кошмарът, в който е попаднала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕМ

    6 2 Отговор
    Фейк нюз
  • 2 ЖАЛКО

    2 5 Отговор
    Трябвало е още в самото начало когато, когато я е напръскало, да отиде и веднага да се измие с повече вода...а не да чака да минат часове. Със сигурност нямаше да има такива последствия, ако е действала бързо.
    И най-добре никой да не използва такива вредни бо.луци в дома си...
  • 3 Стар китаец

    4 2 Отговор
    Трябвало е да си напълни ушите с барут и да си тресне главата в стената за да неутрализира ефекта от маслото от печурки или там квото беше :)
  • 4 Джинджифил

    4 0 Отговор
    Ползвах етерични масла в арома-лампа и бях доволен. Те са във флаконче от типа на йод, мента, валериана имат си капкомер. Не знам тези субекти какво всъщност са ползвали, доколко е истинско и качествено, как са го прилагали.... и сега какво "етеричните масла крият опасност", дай да ги неглижираме. То и ножовете режат, колите газят, оръжията стрелят, комините също убиват с пушека си индиректно като обгазяват, кучетата хапят, лекарите правят грешки....който търси намира. Имам чувството, че някой иска да очерни етеричните масла, които са част от билкотерапията, природното лечение за сметка на "добрата стара артилерия - химическите лекарства, тези на таблетки, капсули, дражета и т.н на фармацефтичните мастодонти", които са ама светата вода ненапита!
  • 5 Кака Гинка

    2 2 Отговор
    Всъщност, добре е направило момичето публикувайки всичко това.Много често не обръщаме внимание на такива "дребни" инциденти или се самолекуваме докато не стане голям проблем.Би трябвало да сме ѝ благодарни за информацията,а не да я иронизираме в нашенски стил: "на чужд гръб и сто тояги са малко".Дано оздравее бързо и да няма последствия.