Last news in Fakti

15 Януари, 2012 11:35 1 023 0

Eлектронно здравеопазване - до 2013 г.

  • стефан константинов-
  • здравеопазване-
  • електронно здравеопазване-
  • електронна здравна карта
Eлектронно здравеопазване - до 2013 г. - 1
Снимка: БГНЕС

До края на мандата трябва да имаме електронно здравеопазване, заяви здравният министър д-р Стефан Константинов пред БНР. „Умишлено не казвам, че ще заработи електронната здравна карта. Това може да е добра пиар акция, но ако нямаме по – сериозна система, ще бъде просто разход на средства. Разработва се универсален цифров идентификатор, който надявам се до края на тази година да го видим как изглежда. Ще ползваме неговите функции за въпросната здравна карта”, заяви министър Константинов.

За списъка с новите национални консултанти, здравният министър каза, че те трябва да дават своето мнение по важни въпроси в здравеопазването. Очаква се да бъдат хора, които имат широка медицинска култура, но и да бъдат обществено ангажирани. По думите на Стефан Константинов, съвсем нормално е председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров да бъде избран за национален консултант по обща медицина.

По темата за тютюнопушенето, здравният министър заяви, че не е върл противник на пушачите, но бе категоричен, че от 1 юни влиза забраната за тютюнопушене.

Стефан Константинов коментира и ин витро, което бе заклеймено от църквата. Според него Българската православна църква е права за това, че има граница, до която хората трябва да се бъркат в природата. Трябва да си поставим граници, категоричен бе Стефан Константинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА